ВЕБІНАР «ЛІДЕРСТВО В КОНТЕКСТІ РОЗВИТКУ: АНАЛІЗ МИНУЛОГО ДОСВІДУ, СУЧАСНІ РЕАЛІЇ ТА МАЙБУТНЄ МИСЛЕННЯ

Міжнародна асоціація університетів, у співпраці з її партнерами та членами, протягом листопада-грудня 2020 року проводить серію вебінарів на тему “Майбутнє вищої освіти”.

24 листопада 2020 року Міжнародна асоціація університетів організувала веб-семінар на тему “Лідерство в контексті розвитку: аналіз минулого досвіду, сучасні реалії та майбутнє мислення”, до якого долучилась координатор із міжнародного співробітництва Факультету інформаційних технологій та управління, к.е.н., доцент Олена Валентинівна ШТЕПА.

У часи, коли все швидко змінюється, важко зробити крок назад, осмислити ситуацію та зробити конструктивні висновки щодо подолання кризи та виходу з неї. Цей вебінар мав на меті підвести підсумки та отримати нове розуміння того, які підходи до провідних рішень в університетському контексті необхідні. Під час вебінару були розглянуті лідерські здібності, необхідні для подолання сьогоденних та майбутніх викликів керівниками університетів. На семінарі також були викладені майбутні сценарії, які допоможуть переосмислити шляхи, які матимуть вплив на нинішні та майбутні тенденції і допоможуть сформувати вищу освіту на місцевому та глобальному рівнях.

Всього участь у вебінарі узяли понад 100 учасників з різних університетів із 50 країн світу.

Спікерами заходу виступили:

Адам Хабіб, Віце-Канцлер і Ректор Університету Вітватерсранда в Йоганнесбурзі, ПАР;

Мірта Мартін, Президент Державного Університету у місті Фермонт, Штату Західна Вірджинія, США;

Том Кенні, почесний старший науковий співробітник Мельбурнського Університету, Австралія.

Отже, сьогодні світ у нових умовах: саме час прислухатися до лідерів!