Події

25 квітня 2024 року на засіданні Наукового товариства студентів, аспірантів і молодих вчених Факультету економіки та управління відповідно до Плану заходів з академічної доброчесності кандидат економічних наук, доцент кафедри фінансів Нечипоренко Аліна Володимирівна провела науково-методологічний семінар на тему: «Оприлюднення результатів наукових досліджень». У ході науково-методологічного семінару розглянуто основні види наукових публікацій. Висвітлено вимоги щодо написання наукової монографії,
особливості її композиційної структури. Особливу увагу приділено питанню щодо написання наукової статті, окреслено основні її структурні елементи та правила підготовки. Розглянуто структуру тез наукової доповіді та відзначено,що тези засвідчують апробацію результатів наукового дослідження. Наприкінці семінару Нечипоренко А.В. виклала методичні прийоми аналізу наукового матеріалу, а також послідовності підготовки наукової публікації.
Дякуємо Аліні Володимирівні, що надала можливість здобути науково-методологічні знання!

Зустріч зі школярами Спеціалізованої школи №47 ім. А.С. Макаренка з поглибленим вивченням іноземних мов. 

Ефективне спілкування і відкриття неймовірних можливостей чекали сьогодні наших гостей із Академічного ліцею №47 на Факультеті економіки та управління! 

Старшокласники знайомилися з корпусом нашого університету та освітніми програмами Факультету економіки та управління: 

✅Економіка 

❇️Фінанси 

✅Маркетинг 

✅Менеджмент 

Впевнені, що цей візит допоможе їм у правильному виборі закладу освіти та вплине на їхній успішний життєвий шлях! 

Чекаємо в стінах Університету Грінченка- в статусі студентів! Зростайте, навчайтеся - у колі лідерів! 

25 квітня 2024 року відбулося засідання Наукового товариства студентів, аспірантів і молодих вчених Факультету економіки та управління. Засідання проводив заступник Голови НТ ФЕУ Александров Б.В., який закликав членів НТ прийняти участь у Науково-практичній конференції на тему: «Дослідження молодих вчених: від ідеї до реалізації» та виклав вимоги щодо участі у ній.

Особливу зацікавленість у членів НТ викликав анонс Александрова Б.В. щодо проведення Міжнародної науково-практичної конференції на тему: «Економічний та соціальний вплив конфліктів на сучасний світ».

Відповідно до Плану заходів з академічної доброчесності кандидат економічних наук, доцент кафедри фінансів Нечипоренко Аліна Володимирівна провела на засіданні НТ науково-методологічний семінар на тему: «Оприлюднення результатів наукових досліджень».

У ході науково-методологічного семінару розглянуто основні види наукових публікацій. Висвітлено вимоги щодо написання наукової монографії, особливості її композиційної структури. Особливу увагу приділено питанню щодо написання наукової статті, окреслено основні її структурні елементи та правила підготовки. Розглянуто структуру тез наукової доповіді та відзначено, що тези засвідчують апробацію результатів наукового дослідження. Наприкінці семінару Нечипоренко А.В. виклала методичні прийоми аналізу наукового матеріалу, а також послідовності підготовки наукової публікації.

Дякуємо учасникам засідання за активну участь!

 

16 квітня 2024 р. відбулись практичні заняття з аспірантами з вибіркової навчальної дисципліни «Цифрова економіка та інновації», які провів управляючий партнер та фінансовий проектний менеджер американської компанії «СемантікВелл» Лімітед Ліабіліті Компані, здобувач освіти ступеня магістр ОПП «Міжнародна економіка» Бондарчук Володимир Ігорович. На заняттях Володимир Ігорович знайомив аспірантів з можливостями аналітичної роботи зі статистичними даними та базами даних за допомогою системи Power BI. Володимир Ігорович ознайомив аспірантів зі структурою аналітичної системи Power BI, розповів у якій формі повинні бути представлені статистичні дані для аналізу, показав графоаналітичні
можливості системи та роботу з базами даних.

Аспіранти задавали запитання, обговорювали можливості використання аналітичної системи Power BI при проведенні наукових досліджень за темами своїх дисертацій. Вирішили продовжити співпрацю і зустрітися ще раз на практичних заняттях з цієї навчальної дисципліни. Наприкінці заняття подякували Володимиру Ігоровичу за приділений час та цікаву інформацію.

В рамках профорієнтаційної роботи викладачі факультету економіки та управління, зокрема: доцент кафедри міжнародної економіки О.А. Юрченко, доцент кафедри фінансів Л.І. Васечко та доцент кафедри управління О.В. Акіліна разом із головою студентського самоврядування Д.П. Будаш відвідали: Гірський ліцей, Великоолександрівський ліцей та Ревненський ліцей Гірської сільської ради Бориспільського району Київської області. 

Під час зустрічі з потенційними абітурієнтами представниками Університету були:

-  презентовані бакалаврські освітні програми факультету, зокрема: Економіка міста. Убраністика; Менеджмент; Маркетинг і цифрові комунікації; Фінанси і кредит;

-  розкриті переваги навчання в Університеті та акцентована увага на програмах академічної мобільності та практико-орієнтованому навчанні;

-  розкриті особливості вступної кампанії 2024 року.

 

18 квітня 2024 року в рамках практичної підготовки здобувачі вищої освіти першого (бакалаврського) та другого ( магістерського) рівнів спеціальності «Економіка»,
освітніх програм : "Економіка міста. Урбаністика", "Міжнародна економіка" разом із доцентом кафедри міжнародної економіки Олександром Юрченко відвідали воркшоп для експортерів в рамках програми «Бізнес 2024».
👩🏼‍🏫🧑🏼‍🏫Студенти почули цікаві доповіді від бізнес-практиків:
📌про особливості здійснення експортних операцій вітчизняних компаній в рамках міжнародної діяльності;
📌отримали корисну інформацію щодо діагностики готовності підприємства до експорту;
📌розглянули специфіку оподаткування експортних операцій згідно з вітчизняним та міжнародним законодавством.
🤝Дякуємо організаторам заходу за приділену увагу до здобувачів вищої освіти Факультету економіки та управління Київського столичного університету імені Бориса Грінченка.
 

Співробітники кафедри міжнародної економіки зустрілися із школярами та їхньою вчителькою  із Ліцею 240 «Соціум» міста Києва . 
Співробітники показали аудиторії та іншу інфраструктуру навчального корпусу, де практично кожен куток наповнений інноваціями та перспективами для фундаменту успішного майбутнього цих дітей! 
Кожна із цих молодих особистостей, які відвідали нас сьогодні  - талановита та амбітна!
Ми запрошуємо вас приєднатися до нашої дружної сім’ї на освітні програми : 
 ✅Економіка міста. УРБАНІСТИКА .
 ✅Маркетинг та цифрові комунікації.
Відкривайте світ нових можливостей та досягнень - разом із лідерами освітнього ринку!
Дякуємо школярам та класному керівнику !
 

Сторінка 1 із 118