Участь у VІ Міжнародній науково-практичній конференції «Конкурентоспроможна модель інноваційного розвитку економіки України»

7-8 грудня 2023 року відбулась VІ Міжнародна науково-практична конференція «Конкурентоспроможна модель інноваційного розвитку економіки України» за ініціативи кафедри економіки, менеджменту та комерційної діяльності Центральноукраїнського національного технічного університету та підтримки партнерів кафедри, зокрема Кіровоградської регіональної торгово-промислової палати.

До участі в конференції долучилися вітчизняні та зарубіжні науковці й практики, представники органів державної влади, місцевого самоврядування та бізнес-структур, студенти, аспіранти і докторанти. Таким чином, в рамках заходу була створена платформа для обміну досвідом та ідеями, спрямованими на подальший розвиток інноваційної економіки України.

У рамках конференції обговорювалися актуальні теми, пов'язані з інноваційним розвитком: соціально-економічні аспекти конкурентоспроможності, сучасні парадигми управління, державне регулювання інноваційного розвитку економіки, фінансова та економічна безпека, розвиток людського потенціалу, ефективність функціонування комерційної діяльності та інші.

 До участі у конференції було залучено більше 150 учасників, включаючи представників провідних університетів та установ України, а також зарубіжних закладів.

У пленарному засіданні конференції на запрошення оргкомітету прийняла участь доктор економічних наук, професор кафедри міжнародної економіки Київського університету імені Бориса Грінченка Ушенко Наталя. Була представлено результати дослідження «Соціальна компонента в концепції муніципального розвитку Smarter City». Доповідь розкривала суспільно значимий  потенціал впровадження технологій Smart City для поліпшення якості життя мешканців міських агломерацій, передумови переходу до відкритої до постійних змін і комплексного оновлення концепції Smarter City, векторів вдосконалення системи місцевого самоуправління на основі використання можливостей цифровізації у контексті повоєнного відновлення та відбудови України.

Вдячність організаторам  за ємну роботу задля пошуку дієвих рішень у синергії вчених та практиків, досвідчених та молодих дослідників.