Стажування викладачів кафедри Фінансів та економіки у НБУ

 

20–21 травня 2019 року представники професорсько-викладацького складу факультету інформаційних технологій та управління, а саме завідувач кафедри фінансів та економіки, д.е.н., доцент Рамський А.Ю. та професор кафедри фінансів та економіки, д.е.н, доцент Краус Н.М. взяли участь в семінарі для викладачів ВНЗ України «Впровадження європейських підходів до банківського регулювання та нагляду в Україні», що проходив в Навчальному центрі НБУ.

В ході панельних дискусій піднімались вкрай актуальні для банківського сектору питання: визначення потреб у капіталі на покриття операційних ризиків; зміни у підходах до ліцензування діяльності банків та небанківських фінансових установ; особливості регулювання системно важливих банків; стрес-тестування банків у 2019 році; макропруденційна стратегія НБУ; стан та перспективи розвитку платіжних систем; лібералізація у валютному регулюванні.

Учасники семінару мали конструктивний діалог з питань перспективи банків в умовах трансформації сектору з Заступником Голови Національного банку України Дмитром Сологубом.