Події

13 квітня 2024 року в проведенні практичного заняття у формі «Круглого столу» «Стратегічний контроль та оцінка реалізації стратегій» з дисципліни «Стратегічне управління та управління змінами» (Освітня програма Державне управління, кафедра управління факультету економіки та управління) взяла участь Катерина Лукашевич, магістр публічного управління та адміністрування (випускниця 2023року), головний спеціаліст відділу з питань стратегічного розвитку та міських цільових програм Управління координації регіональної політики та стратегічного розвитку Департаменту економіки та інвестицій виконавчого органу КМР (КМДА). Викладач дисципліни Алла Панченко, кандидат наук з державного управління, доцент запропонувала питання для обговорення щодо визначення засад сучасних підходів до стратегічного контролю діяльності організації як функції державного управління. Під час обговорення особлива увага була зосереджена на доцільності впровадження стратегічних змін в організації, формах та методах стратегічного контролю, методах оцінювання реалізації стратегій.

Катерина Лукашевич поділилася досвідом роботи з узагальнення інформації про виконання міських цільових програм у м. Києві у 2023 році та розробкою в рамках проєкту Рамкової стратегії відновлення Києва, що здійснюється за кошти Великої Британії. Важливою складовою є співпраця Департаменту робочих груп із зацікавлених осіб та громади м. Києва

 

 

У межах соціального проєкту Факультету економіки та управління Київського столичного університету імені Бориса Грінченка та курсу Grinch MBA for kids 12 квітня 2024 року доцентки кафедри фінансів Аліна Нечипоренко та Марʼяна Сулима разом з учнями 9-А класу спеціалізованої школи №214 розвивали корисні фінансові звички - дискутували про фінанси💸інвестиції 📊заощадження💰

 

26 березня 2024 року команда факультету економіки та управління Київського столичного університету імені Бориса Грінченка взяла участь у першому випуску циклічних міжнародних дебатів у сфері освіти та дослідницьких інновацій, організованих WSHIU Akademia Nauk Stosowanych / WSHIU University (Польща).

Новий прогресивний формат має на меті:

  • сприяти обміну думками щодо новітніх освітніх методик;
  • здійснювати підтримку обміну інформацією та досвідом між університетами України та Польщі - презентація результатів досліджень;
  • забезпечувати наукову співпрацю університетів-партнерів;
  • ініціювати обговорення актуальних питань у сфері освіти та досліджень;
  • заохочувати наукову спільноту до реалізації спільних дослідницьких проектів.

Міжнародне наукове співробітництво - невідʼємна складова успішної реалізації цілей сталого розвитку.

4 квітня 2024 в рамках вивчення навчальної дисципліни "Соціальна економіка та людські ресурси" кафедри міжнародної економіки відбулась гостьова лекція доктора економічних наук, професора, проректора з міжнародної співпраці Пауліни Колісніченко ( WSHIU Akademia Nauk Stosowanych (Poznan, Polska) на тему: «Розвиток соціального підприємництва та розробка соціальних проектів».

До лекції долучився науково-викладацький склад факультету економіки та управління Київського столичного університету імені Бориса Грінченка, здобувачі спеціальностей «Економіка» та «Менеджмент» всіх рівнів вищої освіти.

Вдячні міжнародним партнерам, WSHIU Akademia Nauk Stosowanych (Poznan, Polska), за цікавий захід, присвячений актуальним питанням сьогодення. Зокрема шановний лектор приділила увагу розгляду наступних питань:

📚тенденції розвитку соціального підприємництва у світі;

📚секторальний розподіл соціальної підприємницької ініціативи;

📚бенефіціари соціального підприємництва;

📚джерела фінансування, які використовують підприємці початківці;

📚особливості розробки соціальних проектів.

Учасники гостьової лекції взяли участь у жвавій та цікавій дискусії.

У завершення лекції обговорили можливості подальшоі співпраці у площині академічної мобільності викладачів та здобувачів з нашими шановними партнерами WSHIU Akademia Nauk Stosowanych (Poznan, Polska).

💫Креативна команда кафедри міжнародної економіки факультету економіки та управління Київського столичного університету імені Грінченка у складі доцента Олександра Юрченка та доцента Наталії Зарицької провели сьогодні для учнів Димерського ліцею № 2 профорієнтаційну лекцію та захоплюючу екскурсію. ✍️З нетерпінням чекаємо активну, цілеспрямовану та вмотивовану молодь для вступу на конкурентоспроможні освітні програми кафедри міжнародної економіки: 🤓Економіка міста. Урбаністика 🤓Маркетинг. Цифрові комунікації Чекаємо на майбутніх лідерів української економіки🇺🇦

 

02 квітня 2024 року доцент кафедри управління, гарант ОПП «Менеджмент організацій», Акіліна Олена Володимирівна відвідала майстер-клас «Карта посади як альтернатива посадової інструкції», який провела акредитований консультант з HR-розвитку Анастасія Журавель.

Зазначений майстер-клас мав надати відповіді на питання: що собою являє карта посади як інструмент; яка її відмінність від посадової інструкції; та як ефективно користуватись картою посади.

Учасники цього майстер класу отримали можливість побачити кейс створення карти посади на прикладі позиції HR-менеджера, зрозуміти зону відповідальності та очікувані результати його роботи, а також набули практичні навички роботи з інструментами та шаблонами для створення карт посад.

Отримані знання та навички будуть впроваджені Акіліною О.В. у навчальний процес під час проведення найближчого практичного заняття з дисципліни «Адміністративний менеджмент». Це дозволить студентам набути практичних навичок роботи з картами посад та оцінити їх переваги у порівнянні з традиційними посадовими інструкціями.

 

В рамках вивчення освітніх компонент «Економічні основи управління ОТГ» та «Муніципальна власність», 3 квітня 2024 року для здобувачів всіх рівнів вищої освіти спеціальності 051 «Економіка» була проведена гостьова лекція радником голови Полтавської обласної ради з партисипації та молодіжних питань, депутатом Полтавської районної ради, головою ГО «Асоціація розвитку територіальних громад в Україні» Олександром Глазовим на тему: «Молодіжна політика в житті об’єднаних територіальних громад».

Лектором була акцентована увага на: 

  • ролі молодіжних рад в розвитку ОТГ;
  • формуванні завдань перед молодіжними радами ОТГ;
  • практичному аспекті функціонування молодіжних рад.

Лектором були наведені практичні кейси, які стосувалися підтримки молодіжної політики в ОТГ.

Дякуємо організаторам заходу, кафедрі міжнародної економіки Київського столичного університету імені Бориса Грінченка та пану Олександру за приділену увагу до студентів університету.

 

Сторінка 1 із 117