NED 2019 – День нового підприємця

Минулого тижня відзначався День підприємця – свято, встановлене Указом Президента № 1110/98 від 5 жовтня 1998 задля відзначення важливості підприємницького сектору економіки у здійсненні економічних реформ в Україні, вирішенні соціально-економічних проблем та творенні громадянського суспільства. Розвиток підприємництва є пріоритетом сучасної економічної політики, а підприємці – двигуном зростання, що створює добре оплачувані робочі місця, ставить зростаючу економіку на шлях процвітання та дає змогу людям об’єднуватися та вирішувати найбільш нагальні світові проблеми – від кліматичних змін до подолання бідності.

 

Студенти-фінансисти 3 та 4 курсів разом зі своїми викладачами-наставниками завідувачем кафедри фінансів та економіки Рамським А.Ю.,доцентом кафедри фінансів та економіки Казак О.О., завідувачкою кафедри управління Ільїч Л. М. та доцентом кафедри управління Акіліною О.В. взяли участь у надзвичайно цікавій та корисній події, присвяченій найпрогресивнішим людям країни, лідерам, що беруть на себе відповідальність за бізнес, персонал та зростання економіки України у цілому – святкуванні Дня підприємця, який проходив в інноваційному парку Unit City. Захід був корисним для майбутніх фінансистів новою інформацією від спікерів та нетворкінгом. Впродовж свята присутні почули виступи сучасних
прогресивних практиків з підприємництва, які не тільки поділилися своїм досвідом, але й розкрили певні секрети та тонкощі підприємницької діяльності, а також висловили надзвичайно корисні поради присутнім майбутнім та теперішнім підприємцям. Відкрив захід Василь Хмельницький – підприємець, засновник інвестиційної групи UFuture та фонду K.Fund. Михайло Федоров, IT-підприємець, радник Президента з digital-напряму – віцепрем'єр-міністр – міністр цифрової трансформації України, акцентував увагу на Digital трансформації України і важливих змінах для малого та середнього підприємництва. Наталія Єремєєва, підприємець, співвласниця та генеральний директор Stekloplast, член ради директорів Спілки підприємців України, розповіла про причини та початок її підприємницького шляху. Влад Ноздрачов – підприємець, засновник СУПЕРЛЮДИ і екс-бренд лідер FEDORIV, та Костянтин Євтушенко – підприємець, СЕО «Unit.Holdings», на завершення зустрічі презентували сервіси екосистеми UNIT та виробничого акселератора INDAX та UNIT School of Business.

 

Створити успішний бізнес в Україні – це і виклик і можливість водночас. Особливо складно початківцям бізнесу, які роблять перші евпевнені кроки в незнайомому для них середовищі, і в умовах несприятливої економічної ситуації в нашій країні. Адже Україна продовжує залишатися аутсайдером серед країн-сусідів за рівнем умов для ведення бізнесу. Незважаючи на поточні складнощі, підприємці з оптимізмом дивляться в завтрашній день. І підґрунтям майбутнього потенціалу та підприємницького успіху України є саме сьогоднішня прогресивна молодь, що прагне розвитку та самовдосконалення. Тож участь студентів-грінченківців є ще одним кроком назустріч інноваціям та викликам сучасного ринку праці.