Гостьова лекція на тему «Сучасні практики соціальних інновацій в Україні»

 

16 жовтня за ініціативою завідувача кафедри управління, д.е.н. Ільїч Л.М., доцентів Акіліної О.В. і Павлюка В.В., було проведено гостьову лекцію на тему «Сучасні практики соціальних інновацій в Україні». До участі в обговоренні соціальних інновацій в Україні були запрошені ідеолог, автор і керівник проекту «Громади майбутнього» Олексій Сатов, координатор проекту Анна Колпачова та продюсер проекту, Заслужений журналіст України, Микола Петрович Орловський.

 

Студентам ФІТУ Київського університету імені Бориса Грінченка було презентовано громадську ініціативу «Громади майбутнього», спрямовану на комплексне розв’язання житлових, соціальних і гуманітарних проблем соціально вразливих верств українців , зокрема тимчасово переміщених осіб, багатодітних родин, молоді, інвалідів а також ветеранів російсько-української війни.

 

«Громади майбутнього» - це унікальний проект побудови власного сучасного житла та відповідної інфраструктури у екологічно чистій місцевості з використанням новітніх енергозберігаючих технологій, який передбачає впровадження інноваційного типу соціально-економічних відносин в громаді на засадах принципів професіоналізму, ініціативності та доброчесності.

 

Виступи спікерів активізували присутніх до обговорення перспектив розвитку громад та викликів, які перед ними постануть, зокрема правових аспектів створення таких типів поселень, джерел фінансування, соціальної інфраструктури, місць розташування та можливостей залучення українців до побудови громад. Олексій Сатов запропонував студентам ФІТУ стати учасниками конкурсного відбору для участі в пілотному проекті громадської ініціативи «Громади майбутнього».

 

Ми глибоко переконані, що приклад побудови громад майбутнього, які сповідують такі ж цінності як і наша Грінченківська Громада вдало інтегрується в соціальну діяльність КУБГ. А наші студенти й випускники, долучившись до участі в розбудові інноваційних громад, отримають сучасне житло та високоефективні робочі місця. Віримо, що разом з найкращими практиками проекту «SMART-місто» цей проект стрімко поширюватиметься Україною, сприяючи підвищенню рівня та якості життя українців і консолідації суспільства. Маємо надію, що подібні ініціативи сприятимуть зростанню вмотивованості студентства до розбудови держави та зміцненню їхньої віри в щасливе майбутнє України.