Участь співробітників кафедри управління у комітетських слуханнях «Молодіжне житлове кредитування – вклад в майбутнє європейської України»

 

Завідувач кафедри управління, Акіліна Олена Володимирівна, та доцент кафедри управління, Павлюк Валерій Валерійович, 18 квітня 2019 року прийняли участь у комітетських слуханнях «Молодіжне житлове кредитування – вклад в майбутнє європейської України», які відбулися у Верховній Раді України. Зазначені Слухання були організовані парламентським Комітетом з питань сім’ї, молодіжної політики, спорту і туризму. Участь у них взяли народні депутати України, представники центральних органів виконавчої влади, органів місцевого самоврядування, громадських та міжнародних організацій. Сподобалися виступи лідерів молодіжних організацій, які ще не зіпсовані владою та політикою.
Найбільш цікавою та змістовною, на наш погляд, була доповідь голови правління Держмолодьжитла Сергія Олександровича Комнатного. Підтримуємо його тезу щодо того, що «навіть в умовах децентралізації, розширення можливостей місцевого самоврядування, питання підтримки молоді у всіх напрямках, не лише у житловому питанні, має бути безумовним пріоритетом на державному рівні. Бо скоро не буде кому працювати в національній економіці». Досліджуючи проблематику формування людського капіталу та ринку праці на нашій кафедрі, ми також прийшли до висновку, що якщо наша держава найближчим часом не створить умови для повноцінного розвитку молодих громадян, то невдовзі ми ввійдемо до сумної десятки лідерів країн світу, що старіють найшвидше та поповнимо трудовий потенціали європейських країн.