Участь співробітників кафедри управління у роботі міжнародного круглого столу на тему: “Відповідальність та інтернет-демократія”

 

Завідувач кафедри управління, Акіліна Олена Володимирівна, та доцент кафедри управління, Павлюк Валерій Валерійович, 30 травня 2019 року прийняли участь у роботі міжнародного круглого столу на тему: “Відповідальність та інтернет-демократія”. Круглий стіл був організований Комітетом Верховної Ради з питань свободи слова та інформаційної політики та Асоціацією з підзвітності та демократії в Інтернеті. Під час круглого столу обговорювалися питання фейкових новини та проблеми відповідальності за їх розміщення. Справді, важливо пам'ятати, що будь-які фейки ефективні настільки, наскільки некритично мислять їхні споживачі. Відтак, підвищення обізнаності – один з найефективніших способів зменшення впливу «фейкових» новин, що дуже яскраво проявилося під час та після останньої виборчої кампанії.

Саме тому, на думку кафедри, доцільно впровадження практик публічних дискусій з метою підвищення рівня громадянської активності населення, зокрема студентської молоді, та їх обізнаності щодо основних пріоритетів, задекларованих у програмах політичних партій, які йдуть на вибори, а також формування у виборців навичок критичного мислення. Зокрема, подібна панельна дискусія, за методикою Міжнародного центру перспективних досліджень, була організована кафедрою управління у передвиборчій період між студентами спеціальності «Менеджмент».