Ідеї – це капітали,
з яких має відсотки лише талант.
Антуан Рівароль
Науково-педагогічним складом кафедри фінансів та економіки було ініційовано проведення в дистанційній формі 27 травня 2020 року ІІ Конкурсу інноваційних проєктів “Фабрика бізнес-ідей та стартапів” в рамках вивчення дисциплін “Підприємництво та бізнес”, “Менеджмент і маркетинг ” студентами спеціальностей Економіка (ЕК-1-19-4.0д) та Фінанси, банківська справа та страхування (ФіКб-1-18-4.0д).
До участі у конкурсі було представлено 14 індивідуальних проєктів, бізнес-ідей, а саме:
1. Кав’ярня-ростерія “Bimbo Cava & More” – автор Рибалко Ангеліна;
2. Кафе здорового харчування “Moon Rabbit” – підготувала Ятлук Марія Анатоліївна (Екб-1-19-4.0д);
3. Костікова Катерина – масажний салон “Good feelings” (ФіКб-1-18-4.0д);
4. Створення костюмів персонажів – ідея Мурги Дарії, групи Екб-19-1-4.од;
5. “Рентген сучасності” (комп’ютер-сканер)” – авторська розробка Панченко Анастасії Олександрівни (Екб-1-19-4.0.д);
6. Вонсович Анастасія – проєкт “Репетиторство” (ФіКб-1-18-4.0д);
7. Створення Інтернет магазину органічної косметики – автор Бурин Богдана (Екб-1-19-4.0д);
8. Арабаджи Кирилл – кафе для тварин “Сats&Dogs'”(ФіКб-1-18-4.0д);
9. Проєкт екологічних канцелярських товарів – підготувала Єлизавета Нечипоренко;
10. Михайленко Ольга – Івент-агентство “Olay-olya” (ФіКб-1-18-4.0д);
11. “My personal links” – авторства Cтадника Олександра (ЕКб-1-19-4.0);
12. Служба доставки “Smart Dl” – ідея Шевчук Вероніки Сергіївни;
13. Органічний одяг “Sustainable basic wardrobe” підготувала Савчук Єлизавета, групи Екб-1-04-19 од;
14. Кіктєва Віола – проєкт “Zelenoglazoe taxi” (ФіКб-1-18-4.0д).
Над бізнес-проєктами студенти працювали протягом трьох місяців. Консультаційну роботу в ході підготовки бізнес-проєктів здійснювали д.е.н., доц., професор кафедри фінансів та економіки Краус Наталія Миколаївна, та к.е.н., доцент кафедри фінансів та економіки Жукова Юлія Миколаївна.
Члени експертної комісії конкурсу на кращу та актуальну інноваційну ідею (завідувач кафедри фінансів та управління, д.е.н., доц. Рамський А. Ю.;, д.е.н., доц., проф. Сосновська Ю.М.; д.е.н., доц., проф. Краус Н. М.; к.е.н., доц. Казак О.О., к.е.н., доц. Жукова Ю.М., к.е.н., доц. Обушний С.М.) оцінювали проєкти за такими характерними особливостями, як: актуальність, інноваційність, економічна ефективність, його соціальна і екологічна орієнтація, якість приготовленої презентації, рівень опису й ясність змісту бізнес-ідеї, рівень представлення студентом свого авторського доробку та аргументованість і повнота відповідей на поставленні додаткові питання в чаті.
За результатами роботи Фабрики бізнес-ідей та представлення індивідуальних інноваційних проєктів, що відбулося 27 травня 2020 року студентів спеціальності Економіка та Фінанси, банківська справа та страхування ФІТУ Київського університету імені Бориса Грінченка, членами експертної комісії було названо переможців:
І місце, розділилось між двома проєктами, а саме: Вероніка Сергіївна Шевчук за проєкт Служба доставки “Smart Dl” (керівник Краус Н.М.) та Костікова Катерина – масажний салон “Good feelings” (керівник Жукова Ю.М.);
ІІ місце, за бізнес-ідею Арабаджи Кирилла (Кафе для тварин “Сats&Dogs”, керівник Жукова Ю.М.) та проєкт Марії Анатоліївни Ятлук (Кафе здорового харчування “Moon Rabbit”, керівник Краус Н.М.);
ІІІ місце, за проєкти: Анастасія Олександрівна Панченко (“Рентген сучасності” (комп’ютер-сканер)”, керівник Краус Н.М.) та Михайленко Ольга (Івент-агентство “Olay-olya'”, керівник Жукова Ю.М.).
Номінація “Модниці за екологічні послуги”, за бізнес-ідею Богдани Володимирівни Бурин;
Номінація “Самий цифровий”, за бізнес-ідею Олександра Ігоровича Стадника;
Номінація “Самі екологічні товари. Ми за збереження природи”, за проєкт студентки спеціальності Економіка Єлизавети Андріївни Нечипоренко;
Номінація “Самий органічний – це модно та стильно”, за проєкт Єлизавети Олексіївни Савчук;
Номінація “Гран-прі”, проєкт студентки Дарії Сергіївни Мурги;
Номінація “Самий ароматний”, за бізнес-ідею Ангеліни Юріївни Рибалко.
Вітаємо переможців конкурсу “Фабрика бізнес-ідей та стартапів” та бажаємо нашій перспективній молоді реалізувати презентовані на конкурсі ідеї!