«Реформування медичної галузі: проблеми та персективи» та «Захист прав людини як необхідна умова сталого розвитку»

20.06.20 на запрошення кафедри управління для студентів-магістрантів з державного управління та всіх зацікавлених осіб було проведено дві гостьові онлайн лекції:

Перша лекція – «Реформування медичної галузі: проблеми та персективи».

45.jpg

Перед студентами виступив Івчук Володимир, заступник директора з розвитку, керівник Консультативно-діагностичного центру Національного інституту серцево-судинної хірургії імeні М.М. Амосова, старший радник Агенції з розвитку охорони здоров'я, тренер з підтримки реформування охорони здоров'я в Україні (програма «U-LEAD з Європою»).

Володимир Григорович надав фахову оцінку процесу реформування медичної галузі; розказав про успіхи та прорахунки; поділився власним баченням причин незадовільного стану медичної галузі.

Друга лекція ­ «Захист прав людини як необхідна умова сталого розвитку».

46.png

У віртуальний український простір включиласть лектор з Лондона – Утєшева Наталія – консультант з питань прав людини та недискримінації в Управлінні Верховного Комісару з прав людини ООН для Центральної Азії, докторант Університету Кінгстон (Лондон, Великобританія).

В ході лекції було розглянуто взаємозалежність між правами людини та цілями сталого розвитку; система захисту прав людини ООН та вплив цієї організації на національний розвиток захисту прав людини. Слухачі познайомились із системою важелів і противаг в питаннях дотримання прав людини та методами оцінки її

ефективності.