ВЕБІНАР «МАЙБУТНЄ МІЖНАРОДНОГО СПІВРОБІТНИЦТВА ТА АКАДЕМІЧНИХ ПАРТНЕРСТВ»

Міжнародна асоціація університетів, у співпраці з її партнерами та членами, протягом листопада-грудня 2020 року проводить серію вебінарів на тему “Майбутнє вищої освіти”.

12 листопада 2020 року Міжнародна асоціація університетів, у партнерстві із Центром міжнародної вищої освіти Бостонського університету, організувала веб-семінар на тему “Майбутнє міжнародного співробітництва та академічних партнерств”, до якого долучилась координатор із міжнародного співробітництва Факультету інформаційних технологій та управління, к.е.н., доцент Олена Валентинівна ШТЕПА.

Під час цього веб-семінару учасники дискусії обговорили, як змінилася міжнародна співпраця та академічне партнерство в контексті дестабілізації, спричиненої COVID-19, та перспективи їх розвитку в майбутньому. Під час обговорення було розглянуто вплив обмежень на поїздки - чи це спричинить посилення співпраці в регіонах та з сусідніми країнами, чи посилений розвиток Інтернет / віртуальної співпраці послабить регіональне партнерство на благо співпраці у глобальному масштабі? Експерти вищої освіти з різних регіонів світу поділились своїми поглядами та результатами аналізу ситуації.

Усього участь у вебінарі узяли понад 100 спікерів з різних університетів із 50 країн світу.

Майбутнє міжнародного співробітництва в умовах пандемії є ключовим вектором формування сучасної освітньої політики країн Європи та світу.