ВЕБІНАР «МАЙБУТНЄ ВИЩОЇ ОСВІТИ - ЦИФРОВИЙ ВИМІР: БЕЗ ДОСТУПУ! - У ЦИФРОВОМУ СВІТІ»

Міжнародна асоціація університетів, у співпраці з її партнерами та членами, протягом листопада-грудня 2020 року проводить серію вебінарів на тему “Майбутнє вищої освіти”.

17 листопада 2020 року Міжнародна асоціація університетів організувала веб-семінар на тему “Майбутнє вищої освіти – цифровий вимір: без доступу! – У цифровому світі”, до якого долучилась координатор із міжнародного співробітництва Факультету інформаційних технологій та управління, к.е.н., доцент Олена Валентинівна ШТЕПА.

Під час цього веб-семінару учасники ділились досвідом щодо викладання та навчання, обговорювали потенційні нововведення, що виходять за рамки пандемії. Однак досвід перебування на карантині виявиив нерівності цифрових можливостей. Глобальний звіт Міжнародної асоціації університетів про вплив Covid-19 на вищу освіту продемонстрував нерівність між університетами - деякі вже мали відповідну інфраструктуру до пандемії і змогли повністю перейти на дистанційне навчання. Інші установи і зараз не володіють необхідною інфраструктурою. У деяких випадках викладачі та студенти не мають доступу до необхідних пристроїв та належного підключення до Інтернету з дому. Під час цього семінару експерти обговорили, як ця безпрецедентна ситуація впливає на вищі навчальні заклади, включаючи викладачів та студентів, а також на реалізацію права на освіту.

Усього участь у вебінарі узяли понад 100 спікерів з різних університетів із 50 країн світу.

Сьогодні, цифровий вимір, розвиток цифрового середовища та глобальної мережі охоплює практично всі сфери життя.