Участь у круглому столі “Інноваційний розвиток регіону та смарт-спеціалізація Київської області: стан та перспективи розвитку”

24 листопада 2020 року Краус Наталія Миколаївна, професор кафедри економіки та фінансів Київського університету імені Бориса Грінченка, взяла участь у круглому столі “Інноваційний розвиток регіону та смарт-спеціалізація Київської області: стан та перспективи розвитку”, організованого департаментом економіки та цифровізації Київської ОДА спільно з Інститутом економіки та прогнозування НАН України.

Кроки до створення інноваційної екосистеми Київщини були представленні в декількох напрямах: послідовність створення меблевого кластеру Київщини озвучено членом правління Української асоціації меблевиків Донскою О.; діяльність регіонального інноваційного кластеру молекулярно-генетичних технологій у біомедицині та сільському господарстві представили Вдовенко Ж.В., Царенко Т.М. і Мацкевич В.В., викладачі Білоцерківського національного аграрного університету; передумови формування інноваційного медичного кластеру окреслила Горб О.В. – начальник відділу економіки Бучанської міської ОТГ.

На круглому столі також обговорювали питання розвитку київського енергетичного кластеру з метою прийняття енергоефективних рішень для переходу регіону на зелену енергетику (Гетьман М.В. – директор ТОВ “Гетьман бразерс груп”). Можливості синергії смарт-спеціалізації та інноваційної політики були озвучені Єгоровим І.Ю. – завідувачем відділу інноваційної політики, економіки та організації високих технологій Державної установи “Інститут економіки та прогнозування НАН України”, а про досвід регіонів України в реалізації смарт-спеціалізації доповів старший науковий співробітник цього відділу Грига В.Ю.