Гостьова лекція на тему «Циркулярна економіка. Енергетика. Клімат»

3 грудня 2020 року на кафедрі фінансів та економіки відбулась гостьова лекція на тему «Циркулярна економіка. Енергетика. Клімат». Запрошений лектор Бобров Євгеній Анатолійович, доктор економічних наук, начальник відділу інформаційного супроводження фінансово-економічної діяльності Департаменту інформаційного супроводження ДП НАЕК Енергоатом.

В лекції було розглянуті питання переходу від лінійної економіки до циркулярної та факторів, які цей перехід обумовили: зростання населення та зростання споживання ресурсів. Приділено особливу увагу обсягам ресурсів, які зараз споживає людство для свого існування і які прогнози вчених на наступні роки за умови різних моделей економічного розвитку. Було розглянуто «ресурсний слід» в залежності від рівня доходу країни. В ході лекції приділено значну увагу світовій енергетичній та кліматичній політиці. Лектор розповів про поточний стан відновлювальної енергетики в Україні та світі.

Лекція була дуже цікавою, корисною та пізнавальною. Інформація, яку почули на лекції, спонукає кожну людину замислитися над питаннями: «Чи раціонально ми використовуємо ти ресурси, які зараз маємо?», «Чи надовго їх вистачить?», «Що потрібно робити зараз, щоб завтра було краще жити?»

Наприкінці лекції були задані питання щодо перспектив розвитку відновлювальної енергетики в України, дійсної загрози кліматичних змін, дій кожної людини для становлення циркулярної економіки в країні.

Лекцію відвідали студенти та аспіранти спеціальності Економіка, науково-педагогічні працівники кафедри та факультету, адміністрація факультету інформаційних технологій та управління.

Захід був проведений в рамках Грінченківської декади 2020.

Для перегляду запису натисніть тут.