Гостьова лекція «Вступ до теорії Blockchain»

1 квітня 2021 року за організаційним сприянням кафедри фінансів та економіки в рамках вивчення вибіркової дисципліни «Криптоекономіка» разом з кандидатом економічних наук Сергієм Обушним відбулась гостьова онлайн лекція на тему «Вступ до теорії Blockchain» від наших партнерів-роботодавців компанії 482. solutions, представником якої виступив керівник відділу стратегічного партнерства Леонід Хацкевич. Лекція була проведена для студентів 2 та 3 курсів спеціальностей «Економіка», «Фінанси, банківська справа та страхування», «Філологія», «Політологія».

Структурно лекція складалась з двох частин, які розкривали загальну термінологію блокчейну та галузі застосування таких технологій. Лектором було презентовано історію виникнення блокчейн-технологій, їх сутність та можливості застосування, поняття DLT-системи (Distributed Ledger Technology), результати наукового дослідження Blockchain Management System, властивості блокчейн-системи, приклади транзакцій в блокчейн (Bitcoin), поняття публічних та приватних блокчейнів, принцип роботи системи Ethereum, можливості моніторингу блокчейн-систем та програми їх забезпечення, проєкт Hyperledger.

У частині галузей застосування блокчейн-технологій лектор розповів про етапи індустріального розвитку та виникнення роботизованих систем, сучасні технології Індустрії 4.0, необхідність блокчейну, реалізацію проєкту RoboCharge (економіка роботів), принципи роботи Smart Grid, проєкт Elecrrodo (впровадження інноваційних рішень для боротьби зі змінами клімату), проєкти ідентифікації особистості Proxbmax та документообігу Woden, проєкти у галузі кібербезпеки.

 

Дякуємо нашим партнерам 482. solutions за цікаву лекцію та корисний досвід у галузі Blockchain-технологій!