Фестиваль науки - Вебінар на тему «Акмеологічне підґрунтя професійного розвитку керівного складу закладу освіти» з Валентиною Гладковою

17 травня 2021 року в рамках Фестивалю науки відбувся вебінар на тему «Акмеологічне підґрунтя професійного розвитку керівного складу закладу освіту». Спікером вебінару виступила Гладкова Валентина Миколаївна, доктор педагогічних наук, професор, академік Української академії акмеології.

Валентина Миколаївна наголосила на актуальності проблеми професійного розвитку та саморозвитку та важливості вибудови такого процесу на акмеологічних засадах. Зазначила, що управлінська діяльність менеджера освітнього закладу за своєю сутністю є акмеологічною, тому що вона є діяльністю з удосконалення та розвитку власних акмеологічних здібностей та управлінської майстерності з метою підвищення ефективності управління закладом освіти. Впродовж вебінару обговорювалися найбільш актуальні проблеми професійного розвитку керівників закладу освіти. 

Присутнім було представлено акмеологічну модель розвитку особистості менеджера закладу освіти, обговорювалися фактори впливу на процес професійного саморозвитку та самовдосконалення менеджера закладу освіти, зокрема: акмеологічні здібності; акмеологічні знання, уміння, навички роботи в закладах освіти; мотивація менеджера закладу освіти. 

Під час вебінару учасники мали можливість задавати спікеру запитання та висловлювати свої зауваження та побажання щодо проблематики акмеологічного професійного розвитку керівників закладів освіти.