Впроваджуємо сталий розвиток студентського підприємництва

Як відомо, студентство – найактивніший та найпрогресивніший вік, сповнений сил, запалу, натхнення й прагнення змінювати світ та досягати найзухваліших цілей. Підприємницькі ідеї студентства втілилися у найвідоміші стартапи світу. Саме цей напрямок підприємництва має неабияку зацікавленість у сучасної молоді, тож вже другий рік поспіль розвиваємо підприємницькі навички на нашому Факультеті інформаційних технологій та управління.

Минулого року слухачі курсу «Інноваційне підприємництво та управління стартап проєктами» в рамках проєкту #ПІДПРИЄМНИЦЬКИЙУНІВЕРСИТЕТ продемонстрували вагомі досягнення, пройшовши у півфінал конкурсу стартапів від #YEP. Продовжуємо впроваджувати даний проєкт, адже у цьому навчальному році бажання взяти участь у ньому висловили 88 здобувачів вищої освіти з різних напрямів та спеціальностей, обравши даний курс з блоку вибіркових дисциплін.

З метою ознайомлення з передовими новаціями у сфері стартапів здобувачі 2 курсу спеціальностей «Фінанси, банківська справа та страхування» та «Економіка» разом з викладачами кафедри фінансів та економіки к.е.н., доц. Казак О.О., д.е.н., проф. Рамським А.Ю. та д.е.н., проф. Лойко В.В. 07 вересня 2021 року взяли участь у вебінарі «Від студентського проєкту до українського єдинорога». Даний вебінар проводився організаторами конкурсу стартапів IT_EUREKA, Міністерством освіти і науки України, інкубатором стартапів Sigma Software Labs, ІТ-консалтинговою компанією Sigma Software.

Під час вебінару учасники мали змогу дізнатися про можливості для втілення креативних студентських ідей, перспективи розвитку стартап-екосистеми в Україні, від заступника генерального директора – керівника експертної групи з питань моніторингу і оцінювання наукової, науково-технічної та інноваційної діяльності Міністерства освіти і науки України Дар’ї Чайки, про трамплін, який дає конкурс IT_EUREKA для стартаперів від Дарї Янієвої, а також у прямому ефірі отримати відповіді на запитання від представників успішних стартапів та переможців конкурсу стртапів IT_EUREKA: Тараса Погребняка (стартап-проєкт Elomia, який надає психологічну допомогу, використовуючи штучний інтелект), Андрія Мануйлова (стартап-проєкт Електронні антисептики IOON – антисептик, який захищає від мікробів і вірусів, але зовсім не висушує шкіру та не шкодить навіть лапам тварин), Михайла Малкуша (Львівський стартап інтерактивних аудіокниг Lingart), представників Projectium.Network та WOD Insight by Voopty.