CASE STUDY ВІД ГРОМАД ДЛЯ СТУДЕНТІВ: ПРОКАЧУЙ СВОЇ НАВИЧКИ ТА ВПЛИВАЙ НА РОЗВИТОК ТЕРИТОРІЙ!

5 листопада 2021 р. в рамках вивчення навчальної дисципліни «Економічні основи управління власністю територіальних громад» (викладач – професор Ушенко Н.В.)  студенти 4 курсу освітньої програми «Економіка міста. Урбаністика»  відвідали онлайн-захід «SkillsUp: 5 кейсів від громад України» (організатор - команда CASERS), який закликав «Прокачуй свої навички та впливай на розвиток громад». В рамках старту кейс-чемпіонату студенти ознайомилися з представниками територіальних громад та ознайомилися із кейсами, які були представлені, а саме: Боротьба з медузами на узбережжі Азовського моря, Розвиток туристичного потенціалу Диканьки, Молодіжна інфраструктура: як дотримати баланс між бажаним і справжньою потребою, Запровадження переробки сміття та зменшення засмічення громади, Розробка презентації земельної ділянки для інвестора.

Такий формат дозволяє об’єднати інноваційний потенціал молоді на розробку проєктів для розвитку територіальних громад в Україні, яким децентралізація відкрила достатньо простору для автономії та зумовила високу відповідальність за муніципальний розвиток.

Також корисною була презентація від команди CASERS  курсу «Case Study: як вирішувати складні завдання у бізнесі та житті», представлену на онлайн-платформі Prometheus у якості можливостей неформального навчання для студентів.

 У процесі обговорення зі студентами корисності такої участі були висловлені аргументи щодо позитивних результатів такого проникнення в практичну площину реалій функціонування територіальних громад та важливості для них поєднати навчання у аудиторіях із моделюванням практичних ситуацій, усвідомлення реальних проблем, з якими зіштовхуються територіальні громади у процесі забезпечення соціально-економічного розвитку та локальної безпеки територій, реалізації партисипативного управління в територіальних колективах, пошуку фінансових джерел запровадження проєктів з розвитку, отримання енергійності запалу від авторів кейсів щодо їхнього  натхнення та бажання прогресивних змін в контексті цілей сталого розвитку, «прокачати м’які навички» в процесі командної роботи над кейсами.