Професорсько-викладацьким складом ФІТУ було ініційовано проведення 1 грудня 2021 року ІІІ Конкурсу інноваційних бізнес-ідей та проєктів “Бої стартапів: інновації та управління ними”

З нагоди Дня Університету та 158-річчя від дня народження Бориса Грінченка, в рамках роботи Центру провайдингу інновацій та цифрового підприємництва (кафедра фінансів та економіки ФІТУ, керівник Краус Н.М.) і Центру функціонального менеджменту (кафедри управління ФІТУ, Краус К.М.) було проведено ІІІ Конкурс інноваційних бізнес-ідей та проєктів “Бої стартапів: інновації та управління ними”. До участі у конкурсі представлено низку  індивідуальних та колективних інноваційних проєктів, підготовлених студентами Чернівецького національного університету імені Юрія Федьковича та Київського університету імені Бориса Грінченка. Над проєктами студенти працювали протягом трьох місяців індивідуально та групами творчих колективів.

Привітали учасників конкурсу Сосновська О.О., д.е.н., доцент, завідувач кафедри фінансів та економіки КУБГ, Обушний С.М., к.е.н., заступник декана з науково-педагогічної та соціально-гуманітарної роботи ФІТУ та Поченчук Галина Михайлівна, д.е.н., доцент, заступник завідувача  кафедри економічної теорії, менеджменту і адміністрування Чернівецького національного університету імені Юрія Федьковича. Члени експертної комісії конкурсу на кращу та актуальну інноваційну ідею оцінювали проєкти за такими характерними особливостями, як: інноваційність, його соціальна і екологічна орієнтація, економічна ефективність, рівень опису змісту бізнес-ідеї, рівень представлення студентом свого авторського доробку та аргументованість і повнота відповідей на поставленні додаткові питання.

За результатами БОЇВ СТАРТАПІВ, що відбувся 1 грудня 2021 року між студентами Київського університету імені Бориса Грінченка та Чернівецького національного університету імені Юрія Федьковича, членами експертної комісії було названо переможців:

Дмитро Ожиганов, Ганна Поліщук та Любов Пашиніна студенти спеціальності Економіка, вибороли І МІСЦЕ за проєкт “Інноваційний застосунок BERES” (Науковий керівник: Краус Н.М., д.е.н., доцент, професор кафедри фінансів та економіки, Київський університет імені Бориса Грінченка).

Андрій Вельц та Стас Скрипа студенти спеціальності Менеджмент, виборола ІІ МІСЦЕ за проєкт “Light at night – тематичний сайт” (Науковий керівник: Заволічна Т.Р., к.е.н., доцент, доцент кафедри економічної теорії, менеджменту і адміністрування, Чернівецький національний університет імені Юрія Федьковича).

Криволапов Гліб, Старцев Артем та Мирошниченко Ратмир студенти спеціальності Комп’ютерні науки, ІІІ МІСЦЕ за проєкт “Grinchenko Virtual University мобільний додаток для грінченківців та гостей Університету” (Науковий керівник: Краус К.М., к.е.н., доцент, доцент кафедри управління, Київський університет імені Бориса Грінченка).

Студенти також долучилися до голосування, скориставшись Google- формою для сліпого голосування, де вони обрали переможця в номінації Проєкт очима студентів. Цим проєктом виявився доробок Альони Олешко та Михайла Давидов студентів спеціальності Економіка, за проєкт “BEZ NAZVY – житлове містечко” (Науковий керівник: Краус Н.М., д.е.н., доцент, професор кафедри фінансів та економіки, Київський університет імені Бориса Грінченка).

Вікторія Мажар студентка спеціальності Менеджмент, здобув перемогу в номінації “Самий соціальний” за проєкт “KINGДОМ – коворкінг для студентів міста Чернівці” (Науковий керівник: Кузьмук І.Я., к.е.н., доцент, доцент кафедри економічної теорії, менеджменту і адміністрування, Чернівецький національний університет імені Юрія Федьковича).

Курочка Олександра, Коваль Вікторія та Матюк Тетяна студенти спеціальності Економіка, перемогли в номінації “Самий  цифровий” за проєкт “Електронний стіл-меню” (Науковий керівник: Краус Н.М., д.е.н., доцент, професор кафедри фінансів та економіки, Київський університет імені Бориса Грінченка).

Вітаємо переможців конкурсу “Бої стартапів: інновації та управління ними” і бажаємо нашій перспективній молоді втілити в життя презентовані на конкурсі ідеї!

ПРАГНЕМО, ДІЄМО, ДОСЯГАЄМО!