Практичні заняття з екологічного урбанізму в Центрі муніципальної економіки

1 грудня 2021 р. в рамках вивчення дисципліни “Екологічний урбанізм”, викладач – професор кафедри Сундук Анатолій Миколайович, студентами 4 курсу спеціальності 051 Економіка проведено навчання в Центрі муніципальної економіки.

Метою проведення заняття було дослідження можливостей розширення площ природних екосистем в містах. Крім проектів поточного рівня, особливу увагу було приділено проектам інноваційного рівня. Впровадження цих проектів – це дотримання принципу максимального врахування переваг оточуючого середовища (їх збереження і можливе включення до архітектури міста).

Серед проектів інноваційного рівня студентами було опрацьовано і проаналізовано окремі перспективні кейси. Зокрема, досліджувалися питання впровадження зелених дахів в архітектуру сучасного міста. Крім теоретичних питань, проаналізовано реальні проекти, що вже працюють (Чередніченко Анастасія). Важливими є процеси впровадження проектів вертикальних садів, що є поширеними. Інтеграція подібних проектів є інноваційним трендом (Золотоверха Анастасія). Актуальною була доповідь з історії і особливостей впровадження проекту розширення площ екосистем в м. Нью-Йорк (Буждиган К.).

В рамках обговорення виступів було проведено аналіз основних трендів поширення цього важливого інструменту і сформовано шляхи прискорення впровадження проектів.