ІІІ Круглий стіл “DOING BUSINESS DIGITALLY” 08.12.2021 р.

"Потрібно бігти з усіх ніг,

щоб тільки залишатися на місці,

а щоб кудись потрапити,

треба бігти щонайменше вдвічі швидше!"

(Льюїс Керрол «Аліса в країні чудес»)

 

З нагоди Дня Університету та 158-річчя від дня народження Бориса Грінченка, науково-викладацьким складом кафедри фінансів та економіки було ініційовано проведення 8 грудня 2021 року Круглого стілу “Doing Business Digitallyв рамках ІХ Всеукраїнської науково-практичній конференцій студентів, аспірантів та молодих вчених “Cучасна фінансова політика України: проблеми та перспективи” та реалізації проєкту «Teaching Digital Entrepreneurship» (Еразмус+ КА203 «Стратегічне партнерство»).

Активну участь в даному науковому заході взяли студенти 1, 2 та 4 курсів спеціальності Економіка; Фінанси, банківська справа та страхування; Менеджмент. Всі їх виступи та презентації були представлені англійською мовою, що засвідчує високий рівень їх знань та компетенції в частині володіння англійською мовою з питань відцифрування бізнесу. Свої доповіді на актуальні теми в частині відцифрування бізнесу представили 11 студентів. Науковими керівниками студентів, що виступали були Краус К.М., к.е.н., доцент кафедри управління, Штепа О. В. к.е.н., доцент кафедри управління, Казак О.О., к.е.н., доцент кафедри фінансів та економіки, Краус Н.М., д.е.н., професор кафедри фінансів та економіки. Доповіді були з наступних тем:

  • DIGITALIZATION IN TOURISM (P. Holub, O. Shtepa);
  • THE INFLUENCE OF DIGITAL ECONOMY ON DIFFERENT ASPECTS OF HUMAN LIFE (O. Rosokhatska, K.M. Kraus);
  • DIGITALIZATION OF BUSINESS IN THE CONTEXT OF GLOBAL CHALLENGES (I. Voloshynenko, O. Shtepa);
  • BUSINESS IN THE DIGITAL ERA (Pashinina L.O., Kraus N. M.);
  • “HARD” AND “SOFT” DIGITAL INFRASTRUCTURE (Kyrychenko N., Kraus K. M.);
  • RISKS OF A PRIVATE INVESTOR IN THE CRYPTOCURRENCY MARKET (Pozur R., Kazak O.).

За підсумками Круглого столу, Модераторами круглого столу д.е.н., проф. Краус Наталією Миколаївною та к.е.н., доц. Штепою Оленою Валентинівною було зроблено висновоки про те, що виступи представлені на актуальну тему відцифрування бізнесу в різних секторах економіки. За змістом доповіді були інноваційні, презентацій  креативно подані, рівень опису й ясність виступів охарактеризовано як достатній. Студенти представили свої доповіді в секторальному розрізі з використанням тематичних відеороликів. Рівень представлення студентом свого авторського доробку та аргументованість і повнота відповідей на поставленні додаткові питання, засвідчує високий рівень підготовленості студентів, за що організатори Круглого столу висловлюють слова ВДЯЧНОСТІ кожному студенту!