Настановна конференція

 

06 жовтня 2016 року в Університеті Грінченка відбулася Настановна конференція Програми підвищення кваліфікації керівників навчальних закладів м. Києва 2016-2017 н.р. на тему «Підвищення кваліфікації керівників навчальних закладів м. Києва в умовах реформування системи освіти в Україні».

У роботі конференції взяли участь Міністр освіти і науки України, кандидат педагогічних наук  Лілія Михайлівна Гриневич та Ректор нашого Університету, доктор філософських наук, професор, академік Національної академії педагогічних наук України, заслужений працівник освіти – Віктор Олександрович Огнев’юк.

У своєму виступі Міністр освіти і науки України наголосила, що освіта є ключовим елементом національної безпеки, а людина – це найцінніший актив держави, тому перед керівниками навчальних закладів постають важливі завдання по реформуванню освітянської галузі, яка, за словами Лілії Гриневич, на десятиріччя визначить освітній ландшафт України.

Ректор Університету повідомив, що 06 жовтня депутатами Верховної Ради України прийнятий в першому читанні Закон «Про освіту», який стане документом, котрий забезпечить становлення Нової української школи.

Присутні керівники навчальних закладів м. Києва у ході конференції мали можливість поставити запитання Міністру освіти і науки України та Ректору Університету та отримати вичерпну відповідь на проблеми, які хвилюють педагогічні колективи навчальних закладів м. Києва.

В ході ділової розмови присутні перейнялися головною думкою про те, що центральне місце у системі освіти належить середній школі, де закладається світогляд майбутнього громадянина держави, формується його особистість, громадянська позиція та професійні якості, а заклади столичної освіти є флагманом інноваційних тенденцій у галузі сучасної середньої освіти.

На конференції керівники навчальних закладів ознайомилися із особливостями навчального процесу на Програмі підвищення кваліфікації та членами високопрофесійної команди викладачів кафедри управління Факультету інформаційних технологій та управління, які будуть забезпечувати навчання слухачів Програми.

Розбудова Нової української школи – це довготермінова реформа, яка розпочинається вже зараз. Протягом наступних 6 місяців слухачів Програми підвищення кваліфікації керівників НЗ очікують змістовні тренінги, майстер-класи, обмін досвідом на науково-практичних конференціях.

Сподіваємось на плідну співпрацю!