Студенти магістри спеціальності 072 “Фінанси, банківська справа та страхування” презентували свої науково-навчальні доробки з актуальних проблем світу фінансів

Студенти магістри спеціальності 072 “Фінанси, банківська справа та страхування” в рамках роботи Центру провайдингу інновацій та цифрового підприємництва представили свої науково-навчальні доробки з проблем фінансів та економіки. Зокрема, Пожар Анна та Суручану Андріана зосередили свою наукову увагу на проблемі подолання демографічної кризи в Україні, що в 2022 році посилилася ще й війною рф проти нашої країни. Студенти зазначили, що потребі напрацьовувати і надалі якісні механізми надання фінансової допомоги внутрішнім переселенцям. Золотоверха Анастасія та Чередніченко Анастасія представили до обговорення фінансовий складник становлення циркулярної економіки. Професор кафедри фінансів Краус Наталія Миколаївна (модератор зустрічі) сфокусувала увагу студентів на особливостях регулювання грошового ринку та інструментах монетарної політики в умовах воєнного стану. Наталія Миколаївна зауважила, що важливими чинниками подолання проблем на грошовому ринку та фінансової кризи в післявоєнний час можуть стати забезпечення суттєвого підвищення рівня капіталізації фінансових інститутів, їх прозорості щодо власників, змісту послуг та результатів діяльності, а також прискорення впровадження нових технологій механізмів і принципів інвестування, оцінки результатів діяльності фінансових інститутів.

Колектив кафедри фінансів ДЯКУЄ студентам магістрам за цікаву навчально-наукову дискусію та бажання бути долученими до вирішення фінансових проблем України.