Заняття в Центрі Муніципальної економіки на тему «Розвиток міст світу»

29 жовтня та 5 листопада 2022 р. відбулися заняття зі студентами 1 курсу спеціальності 051 Економіка. Заняття проходили в центрі Муніципальної економіки в рамках викладання навчальної дисципліни «Університетська освіта: Вступ до спеціальності» (викладач: доктор економічних наук, професор Лойко Валерія Вікторівна).

Метою заняття було вивчення сучасних тенденцій розвитку міст світу, виявлення рис глобальної урбанізації в світі.

Студенти підготували доповіді по характеристики тих міст, які їх зацікавили найбільше. Студенти жваво обговорювали всі доповіді, ділилися власними спогадами та спостереженнями про ті міста, світу, в яких вони побували. Глебець Крістіна розповіла про розвиток міста Сінгапур. Годун Юлія зробила доповідь про розквіт такого міста, як Дубаї. Кучер Тетяна розповіла про розвиток Нью-Йорку. Сенаторська Аліса розповіла про Венецію. Райковський Андрій зробив доповідь про сучасний Лондон. Сьомкіна Анна розповіла про Копенгаген. Хрикіна Ольга зробила доповідь про розвиток Амстердама.

Ознайомились з презентацією Лойко В.В., яка стосувалась категоріально- понятійного концепту економіки міста та інформації щодо новітніх міст світу.

У підсумку обговорювали питання сучасної урбанізації, позитивні та негативні моменти цього процесу, робили власні прогнози щодо подальшого розвитку людства.

Щиро дякуємо нашим студентам за цікаві доповіді, жваве обговорення питань розвитку міста світу. Бажаємо набувати нових знань та розвивати професійні навички.

Разом до перемоги!