ІV Круглий стіл “СТАН ТА ДИНАМІКА РОЗВИТКУ ВАЛЮТНОГО РИНКУ УКРАЇНИ”

"Гроші не мають значення,

поки вони у Вас є"

(Джонні Міллер)

З нагоди 15-річчя кафедри фінансів, професорсько-викладацьким складом кафедри фінансів було ініційовано проведення 30 листопада 2022 року Круглого столу “Стан та динаміка розвитку валютного ринку Українив рамках Х Всеукраїнської науково-практичній конференцій студентів, аспірантів та молодих вчених “Cучасна фінансова політика України: проблеми та перспективи” та 3-деної науково-дослідницької сесії студентів.

Активну участь в даному науковому заході взяли студенти 5 курсу спеціальності Фінанси, банківська справа та страхування. Свої доповіді на актуальні теми в частині напрацювання механізмів відновлення якісної роботи валютного ринку представили 7 студентів, науковим консультантом, яких виступила Краус Н.М., д.е.н., професор, професор кафедри фінансів. Доповіді були за наступними темами:

  • Аналіз динаміки валютного курсу України (Пожар А.С.)
  • Гривня в умовах війни (Чередніченко А.О.)
  • Основні тенденції розвитку банківської системи України (Костікова К.О.)
  • Іноземний капітал в банківській системі України (Золотоверха А. В.)
  • Страхування банківських ризиків кібер-шахрайства (Арабаджи К.В.)
  • Монетарна політика: НБУ, його облікова ставка та вирішення проблем інфляції (Гаврилюк А.Р.)
  • Український бізнес в умовах повномасштабної війни (Суручану А.І.)

За підсумками Круглого столу, модератором круглого столу д.е.н., проф. Краус Наталією Миколаївною було зроблено висновок про те, що виступи представлені на актуальну тему в частині пошуку працюючих інструментів регулювання валютного ринку в Україні. За змістом доповіді були актуальні, презентацій насичені статистикою, рівень опису й ясність виступів охарактеризовано як достатньо високий. Студенти представили свої доповіді крізь призму стабілізації банківського сектору в післявоєнний час. Рівень представлення студентом свого авторського доробку та аргументованість і повнота відповідей на поставленні додаткові питання, засвідчує високий рівень підготовленості студентів, за що професорсько-викладацький склад кафедри фінансів висловлює слова ВДЯЧНОСТІ кожному студенту магістру!