Студенти ІІІ-го курсу спеціальності 073 Менеджмент освоїли принципи медіаграмотності на онлайн-платформі Дія.Цифрова освіта

У листопаді-грудні 2022 року в рамках діяльності Центру функціонального менеджменту під керівництвом Краус Катерини Миколаївни, к.е.н., доцентки, доцентки кафедри управління Факультету економіки та управління в ході вивчення навчальної дисципліни “Електронна комерція” студенти групи Мб-1-20-4.0д спеціальності 073 Менеджмент переглянули освітній серіал Медіаграмотність у часи пандемії. Серіал орієнтований на посилення інформаційної грамотності молоді та здобуття нею вміння працювати з даними.

Освітній серіал демонструє, якою у буквальному сенсі небезпечною для життя може бути дезінформація і як швидко вона поширюється. Інформаційні гіганти, такі як фейсбук, об’єднуються із фактчекерами, щоб дати відсіч фейкам і неперевіреній інформації. Проте не менш важлива особиста інформаційна гігієна, а саме вміння самостійно аналізувати отриману інформацію.

Переглянувши серіал студенти змогли отримати відповідь на низку питань: Чому ми потрапляємо в пастку медіабрехні? Який вплив візуального контенту? Чи варто довіряти блогерам? Хто такі псевдоексперти? В чому суть конспірологічних теорій? В чому проявляється емоційний вплив фейків?

Після перегляду освітнього серіалу кожен студент отримав сертифікат обсягом 0.1 кредиту ЄКТС, що засвідчує успішне проходження курсу.