Можливості неформальної освіти - для формування підприємницьких навичок у креативній індустрії

Сучасне різноманіття освітніх технологій, підсилене можливостями цифровізації, постійно розширює можливості використання потенціалу неформальної освіти при вивченні дисциплін в університетському навчанні. Здобувачі освіти уже звикли та із задоволенням використовують можливості короткочасно зануритися у цікаву тему для формування загального світогляду або поглиблення за спеціалізованою тематикою через рекомендовані викладачами онлайн-курси.

Студенти ОП «Реклама та зв’язки з громадськістю» в рамках вивчення навчального модулю «Підприємницька діяльність» по завершенню перших занять із задоволенням відгукнулися на пропозицію д.е.н., професора Ушенко Наталі Валентинівни використовувати можливості неформальної освіти в рамках вивчення дисципліни «Основи бізнес-процесів».

Потужна мотивованість та інтерес до формування знань та  навичок  з підприємницької діяльності відобразилось у різноманітті отриманих сертифікатів, серед яких особливий інтерес отримали курси «Як діяти далі: бізнесу про сталий розвиток» (Програма ООН з розвитку регіонів), «Бізнес: сталий розвиток» (Національна онлайн-школа для підприємців), «Підприємництво. Власна справа в Україні» (Олексій Геращенко, Києво-Могилянська бізнес-школа), «Почати бізнес. Креативна індустрія» (Олександр Тригуб, власник школи Projector, редактор онлайн-журналу Telegraf.design) та ін. Обговорюємо, дискутуємо, формуємо базу рекомендованих курсів неформальної освіти разом зі здобувачами освіти. Студенти усвідомлено використовуються такі форми у навчальному процесі з метою індивідуалізації у навчанні, поглибленні індивідуальної освітньої траєкторії навіть в рамках нормативних курсів навчальної програми.