Участь у V Міжнародній науково-практичній конференції «Конкурентоспроможна модель інноваційного розвитку економіки України»

8 грудня 2022 року на базі Центральноукраїнського національного технічного університету відбулась V Міжнародна науково-практична конференція «Конкурентоспроможна модель інноваційного розвитку економіки України», яка проходила в рамках відзначення 35-річчя кафедри економіки, менеджменту та комерційної діяльності ЦНТУ. Економічний осередок Університету Грінченка приймав участь у цьому ювілейному науковому заході кафедри-партнера.

Відкрив Міжнародну науково-практичну конференцію та модерував проректор з наукової роботи, професор Олександр Левченко. З привітальним словом до потужної кафедри-організатора та учасників конференції  виступила декан економічного факультету, професор Наталія Шалімова. У пленарному засіданні прийняли участь науковці Польщі, Канади, Індії, Лівану, України. Висвітлені результати наукових досліджень стосувалися різних ресурсних складових забезпечення конкурентоспроможності економік глобального світу, що широко представлено на сайті організаторів http://www.kntu.kr.ua/?view=article&id=946

На пленарному засіданні конференції був виступ професора кафедри міжнародної економіки Університету Грінченка Наталі Ушенко, яка приділила увагу людському капіталу як одному з ресурсів конкурентоспроможності.

Зазначила, що «сьогодні, як ніколи до цього відчуття потреби професійного і людського спілкування, приналежності до свого середовища, переосмислення відповідального лідерства у професійній діяльності. Саме такі наукові заходи дозволяють досягти всіх перерахованих цілей одночасно. Звичайно, до всіх попередніх викликів зараз для України додався пріоритетний виклик: питання національної безпеки, яку ми, представники економічної науки, трансформуємо у соціально-економічну площину. У воєнний час та у післявоєнний період відновлення саме людський капітал визначатиме існування України на глобальній мапі як незалежної та конкурентоспроможної держави. Наразі обєктивна реальність обумовлює потребу розгляду людського капіталу в контексті безпеки, відновлення, євроінтеграції».

Оновлений профіль щорічної науково-практичної конференції, чисельне міжнародне представництво, партнерські плідні взаємовідносини між учасниками конференції дозволили спродукувати спільне бачення подолання викликів сьогодення та окреслити чіткі орієнтири повоєнного відновлення для України через пошук моделей розвитку соціально-економічних систем задля забезпечення конкурентоспроможності.