Інтерактивність від практиків IT-компанії Genesis у формуванні Hard та Soft Skills з підприємництва

Науково-педагогічні працівники кафедри міжнародної економіки регулярно працюють в напряму пошуку результативних методів формування підприємницьких навичок студентів. Напередодні початку парного семестру 2022/2023 н.р. професор Ушенко Наталя Валентинівна та доцент Жукова Юлія Миколаївна підвищили кваліфікацію за курсом «Створення та розвиток ІТ-продуктів», який  розроблений IT-компанією Genesis, ГО «Освітня фундація продуктового IT» та студією онлайн-освіти EdEra за підтримки Міністерства цифрової трансформації та МОН України. В результаті викладачі пройшли програму підвищення кваліфікації та отримали акредитацію на інтеграцію курсу «Створення та розвиток ІТ-продуктів»  у своєму закладі вищої освіти.

Набуті в ході навчання компетентності дозволять інтегрувати курс «Створення та розвиток ІТ-продуктів» у дисципліни бізнес-спрямування, які викладаються кафедрою, а саме «Основи власного бізнесу», «Основи бізнес-процесів», «Засади відкриття власного бізнесу», «Поведінкова економіка», «Креативна економіка». Навчальний контент має на меті розвинути у студентів знання з підприємництва і продакт-менеджменту, а також сформувати компетенції для перших кроків у продуктовій компанії або запуску власного продуктового бізнесу з урахуванням особливостей ІТ-сектору. Тому готуємо нашим студентам практико-орієнтовані доповнення до академічних курсів, насичені інтерактивними завданнями та гейміфікацією, віртуальними зустрічами з топовими спеціалістами на IT-ринку — Михайлом Федоровим, Валерією Іонан, Дмитром Дубілетом, скрінкасти інструментів та бізнес-технологій тощо.

У освітньому контексті це дозволить інтенсифікувати освітнє середовище за рахунок інтеграції академічної та прикладної освіти, що буде реалізовуватися через ширше застосування інтерактивних методів навчання,  ознайомлення студентів зі специфікою бізнесу у найбільш динамічній ІТ-сфері, формування профільних Hard та Soft Skills, задіяння адаптованого ресурсу неформальної освіти.