Підвищення кваліфікації викладачів в сфері діджиталізації результатів наукових досліджень

Розвиток професійних компетенцій та навичок використання інформаційно-комунікаційних та цифрових технологій у науковому процесі сьогодні є наріжним каменем дослідницької діяльності в університетах.

Відкритість результатів досліджень науковців суттєво змінила вимоги до їх діяльності. По-перше, майже абсолютна відкритість науки стимулює не лише правильне оформлення наукових профілів, а й правильне їх використання. По-друге, необхідно підтверджувати свої авторські права на публікації, а по-третє – наукові профілі слугують для якнайкращого представлення власних наукових праць у наукових рейтингах та міжнародних рейтингах університетів. Не менш важливе значення для сучасних науковців має подання публікацій до друку у наукові журнали та конференції відкритого доступу, їх рецензування та публікація.

Доцент кафедри міжнародної економіки Євтушевська Ольга Володимирівна пройшла навчання за програмою професійного розвитку на тему "Діджиталізація результатів наукових досліджень" в Університеті економіки та права «КРОК». Навчання тривало з 30 січня по 08 лютого 2023 року та стосувалося особливостей створення, удосконалення та синхронізації наукових профілів.

Євтушевська_О._page-0001.jpg