Заняття в Центрі Муніципальної економіки на тему «Розвиток метрополій у глобалізованому світі»

14 березня 2023 р. відбулись заняття зі студентами 2 курсу спеціальності 051 Економіка в Центрі Муніципальної економіки в рамках вивчення дисципліни «Основи економіки міста та урбаністики». Обговорювали питання розвитку метрополій у глобалізованому світі. При обговоренні приділяли увагу різниці між розвитком метрополій у країнах Європейського Союзу та Китаї.14 березня 2023 р. відбулись заняття зі студентами 2 курсу спеціальності 051 Економіка в Центрі Муніципальної економіки в рамках вивчення дисципліни «Основи економіки міста та урбаністики». Обговорювали питання розвитку метрополій у глобалізованому світі. При обговоренні приділяли увагу різниці між розвитком метрополій у країнах Європейського Союзу та Китаї.

Метою заняття був аналіз переваг та недоліків розвитку метрополій в країнах Європейського Союзу та в Китаї порівняння темпів урбанізації в європейських країнах та Китаї.

Студенти активно брали участь в обговоренні питань. Кожен з них самостійно обрав тему доповіді та підготував доповідь, яку супроводжував презентацією. Балюра Анастасія розповіла про Європейську хартію місцевого самоврядування. Безлюдна Крістіна представила доповідь на тему «Вплив глобалізації на розвиток міст». Григор’єва Софія розповіла про моноцентричні метрополії в європейських країнах. Дворецька Олександра досліджувала тему «Характеристика поліцентричних метрополій в європейських країнах». Крещенко Анастасія підготувала дві доповіді «Економічний успіх метрополій» та «Характеристика основних сучасних китайських мегаполісів: Шанхай та Пекін». Сичинська Марія розповіла про інновації у розвитку міст. Супрунюк Вікторія розглянула проблеми мегаполісів. Табакар Єлизавета зробила дві доповіді «Екологічна складова розвитку метрополій-столиць» та «Перспективи подальшого розвитку китайських мегаполісів». Феоктистів Гліб дослідив «Досвід розвитку мегаполісів Китаю для України».

У підсумку обговорювали питання особливостей розвитку метрополій у країнах Європейського Союзу та Китаї.

Щиро дякуємо нашим студентам за змістовні доповіді, за участь в обговоренні, за наполегливість у підготовці до заняття.

Разом до перемоги!