Представлено результати наукових досліджень з питань цифровізації економіки на Digital Theme UK-Ukraine Research Twinning Conference 2023

З 27 по 30 березня 2023 року тривала перша Digital Theme UK-Ukraine Research Twinning Conference, яка мала на меті допомогти українським науковцям інтегруватися в міжнародну дослідницьку мережу. У довгостроковій перспективі дослідження цифрової тематики мають сприяти розвитку цифрової інфраструктури, цифрової економіки та ІТ-сектору в Україні. Ініціатива побратимства Великобританії та України відбулася за сприяння британської команди #ScienceForUkraine та The University of Liverpool при підтримці EPSRCʼs Global Challenges Research Fund (GCRF).

Від Факультету економіки та управління в конференції взяли участь к.е.н, доцент, доцентка кафедри управління Катерина Миколаївна Краус та д.е.н., професор, професорка кафедри фінансів Наталія Миколаївна Краус з підготовленою роботою “Digital duplicates and technologies in digital entrepreneurship”. Участь орієнтована на знайомство із широким спектром найбільш активних наукових тем у Великобританії, популяризацією результатів роботи українських дослідників, обговорення викликів та можливостей від спонсорів, видавців і науковців Великобританії, створення мережі для майбутньої дослідницької співпраці.

Програма Digital Theme UK-Ukraine Research Twinning Conference включила доповіді провідних світових британських/міжнародних дослідників, які представили перспективні напрямки досліджень, обґрунтували доступні та довгострокові виклики і представили карту дослідницьких центрів у своїй галузі. Запрошені доповідачі з України виступили з доповідями щодо потенціалу дослідницьких центрів/груп і напрямки активних досліджень в українських університетах та Національній академії наук. Британсько-українська конференція обʼєднала всіх тих, хто працює у сфері науки та техніки, пов’язаної з цифровою темою (штучний інтелект та машинне навчання, людиноорієнтовані обчислення, кібербезпека, цифрові технології тощо).

Перша Digital Theme UK-Ukraine Research Twinning Conference успішно відбулася, сподіваємося далі ще буде чимало можливостей для зустрічей та спільної наукової роботи між українською та британською науковою спільнотою!