Семінари першого етапу проєкту “Незламні громади. Відновлюємо Україну разом” для активних представниць громад

30 березня – 1 квітня 2023 року у Києві команда Інституту Політичної Освіти провела два семінари першого етапу проєкту “Незламні громади. Відновлюємо Україну разом” для активних представниць громад з різних областей України. Кафедру управління Факультету економіки та управління на семінарі представила гарант освітньо-професійної програми “Державне управління”, доктор наук з державного управління Оксана Марухленко.

Учасниці розглянули питання розвитку громад, та саморозвитку кожної з них:

працювали над посиленням співпраці органів місцевої влади з громадськістю та залучення додаткових ресурсів для відновлення громад

основам домедичної підготовки

психологічної та соціальної підтримки населення та особистісного розвитку

механізмами та техніками адаптації жінок до активного життя в умовах воєнного стану

посилення гуманітарного та волонтерського напрямків розвитку громад

участі у програмах міжнародної допомоги

написання проєктів та їх реалізації.

Проєкт покликаний зміцнити місцеві громади та надати представницям громад знання і навички, пов’язанi з новими викликами функціонування громад у період воєнного стану, організувати мережу постійного обміну досвідом і кращими практиками між ними.

Одним із завдань проєкту є створення мережі активних лідерок Незламні громади. В умовах воєнного стану роль активних жінок і на фронті, і в тилу активно зростає. Для багатьох жінок стає викликом той факт, що вони починають виконувати ту роль, яку перед цим виконували чоловіки. Інститут Політичної Освіти планує об'єднати учасниць для подальшої співпраці активних представниць не лише між собою, а й між мешканцями громад, які вони представляють.

Дякую Інституту політичної освіти та партнерам за можливість долучитися до заходу.