Від нас залежить, хто буде відроджувати Україну. Виступ Шлапак А.В. на круглому столі у Київському Палаці дітей та юнацтва

19 квітня 2023 р. у Київському Палаці дітей та юнацтва відбулась знакова подія – круглий стіл з питань партнерства та взаємодії  «Заклад позашкільної освіти та заклад вищої освіти: пліч-о-пліч до вершини професійної майстерності заради майбутнього України». У заході взяли участь представники багатьох ЗВО Києва, з якими укладено договори про співпрацю.

Серед питань порядку денного - перспективи розроблення допрофільних навчальних програм; проходження практики студентів закладів-партнерів на базі Київського Палацу дітей та юнацтва; проведення спільних заходів, спрямованих на формування соціально-активної життєвої позиції учасників освітнього процесу; можливості проведення для вихованців Палацу ознайомчих екскурсій закладами вищої освіти; розміщення в соціальних мережах Плацу дітей та юнацтва презентаційних матеріалів про заклади-партнери.

Центральне місце на круглому столі і найбільше враження справив виступ завідувачки кафедри міжнародної економіки, доктора економічних наук, депутатки Київради Шлапак Алли Василівни. Алла Василівна підкреслила важливість поєднання науки і практики у навчанні. Зазначила, що зростаюча доступність вищої освіти країн Європи посилює конкурентну боротьбу із закордонними ЗВО за українських абітурієнтів. Тому ЗВО Києва мають стати науково-освітнім хабом, який забезпечить якісну українську освіту. Слова Алли Василівни: «Треба об’єднуватись. Від нас залежить, хто буде відроджувати Україну» викликали беззаперечну підтримку аудиторії і мають стати гаслом української освітньої політики найближчих років.