Науково-практичний семінар «Урбаністичні тенденції в світовій економіці»

20 квітня 2023 р. відбувся науково-практичний семінар «Урбаністичні тенденції в світовій економіці». З вітальним словом та короткою промовою до учасників семінару звернулась завідувачка кафедрою міжнародної економіки, доктор економічних наук Алла Василівна Шлапак. Алла Василівна має значний досвід практичної роботи саме в муніципальній структурі управління. Вона депутат Київської міської ради п’яти скликань (V-IX скликань), перший заступник голови Постійної комісії Київської міської ради з питань бюджету та соціально-економічного розвитку.

З вітальним словом до учасників семінару звернулась також доктор економічних наук, професор, професор кафедри міжнародної економіки Ушенко Наталя Валентинівна.

Перші доповіді представили випускники освітньої програми «Економіка міста. Урбаністика», а нині магістри освітньої програми «Фінанси та кредит» Чередніченко Анастасія та Золотоверха Анастасія. Анастасія Чередніченко у своїй доповіді висвітлила питання «Роль урбаністики у розвитку підприємництва». Анастасія Золотоверха представила доповідь на тему «Економічні засади розвитку територіальних громад в умовах війни».

Студентка 4 курсу ОПП «Економіка міста. Урбаністика» Богдана Бурин доповідала про формування та реалізацію державних цільових програм та програм соціально-економічного розвитку.

Потім надали слово студентам 2 курсу ОПП «Економіка міста. Урбаністика», які представили свої доповіді.  Анастасія Балюра розкрила сутність урбанізації як світового глобалізаційного процесу та її економічний зміст. Питання впливу урбанізації на розвиток  сучасних міст обговорили після доповіді Крістіни Безлюдної. Питання особливостей функціонування поліцентричних метрополій у європейських країнах розкрито у доповіді Григор’євої Софії. Характеристику сучасних китайських мегаполісів надала у своїй доповіді Марія Сичинська.  Супрунюк Вікторія розглянула проблеми мегаполісів Китаю. Єлизавета Табакар зосередилась на екологічних питаннях розвитку сучасних міст. Гліб Феоктистів зосередив увагу слухачів на перевагах і недоліках економічного розвитку метрополій-столиць.

У підсумку обговорювали питання темпів урбанізації в різних країнах та  питання відновлення українських міст у післявоєнний період.

Щиро дякуємо нашим студентам за змістовні доповіді, за участь в обговоренні, за наполегливість у підготовці до семінару.

Разом до перемоги!