Участь представників ФЕУ у заходах, присвячених памяті Бориса Грінченка

Напередодні дня смерті нашого ідейника, просвітителя, борця за українську ідентичність – Бориса Грінченка, колектив Факультету економіки та управління разом із усією університетською родиною взяв участь у покладанні квітів до памятника творця, який знаходиться  на Бульварно-Кудрявській вулиці міста Києва.

Разом із грінченківською родиною, послухали виступ Проректора Олександра Петровича Турунцева,  що смерть Бориса Грінченка була великою втратою для українського народу. Він був одним з найвидатніших громадських діячів свого часу та відомим письменником, педагогом, політиком та дослідником української культури.

Після покладання квітів грінченківці відвідали Музей Грінченка, де мали честь подивитися театралізовану екскурсію, в якій показувалися останні дні життя, думки, та невтілені плани Бориса Грінченка.

Наприкінці заходу, адміністрація та студенти факультетів відвідали могилу Бориса Грінченка та його родини, які знаходяться на Байковому кцвинтарі, віддали шану та ще раз згадали їхню роль у становленні України.

Борис Грінченко мав великий вплив на українське суспільство, сприяв розвитку української мови та літератури, займався просвітництвом та педагогікою. Він був одним з лідерів українського національного руху та активно боровся за незалежність та самостійність України.

Смерть Бориса Грінченка стала справжньою втратою для українського народу, адже він був одним з найяскравіших представників української культури та ідеології. Його робота була важливою для розвитку національної свідомості та української ідентичності, що було надзвичайно важливим у той період історії України.

         Дякуємо всім, хто доєднався та згадав ідейника нашого Університету !