Знайомство студентів ІІ-го курсу спеціальності 073 Менеджмент з відкритими даними, що допомагають економити, приймати обґрунтовані управлінські рішення та покращувати бізнес-процеси

Впродовж першої декади травня 2023 року в рамках діяльності Центру функціонального менеджменту під керівництвом Краус Катерини Миколаївни, к.е.н., доцентки, доцентки кафедри управління Факультету економіки та управління, освоюючи навчальну дисципліну “Інформаційне забезпечення системи управління підприємства. Електронна комерція” студенти групи Мб-1-21-4.0д спеціальності 073 Менеджмент суттєво покращили свої компетенції з цифрограм по кібергігієні на онлайн-порталі ДІЯ. Цифрова освіта.

Глобальні корпорації вже давно активно використовують відкриті дані, щоб розуміти свою аудиторію, оптимізувати роботу бізнесу та приймати data-based рішення. В Україні масив відкритих даних настільки великий, що на цьому можна створювати окремі ІТ-продукти.

Під час перегляду освітнього серіалу “Відкриті дані для бізнесу” студенти дізнайлися, що таке відкриті дані та як вони можуть бути корисні, де їх можна отримати, та як використовувати дані для розвитку бізнесу. Студенти знайшли відповіді на низку запитань: Чим відрізняються відкриті дані від персональних? Як регулюються відкриті дані? Які існують ризики використання відкритих даних для бізнесу? Як використовувати відкриті дані для оптимізації операційної діяльності бізнесу? Які є бізнес-моделі проєктів на основі відкритих даних?

Всі студенту отримали сертифікати про проходження курсу, обсягом 0,1 кредиту ЄКТС.

Вперед до нових знань!