Презентація студентських проєктів «Проєкт для міста»

23 травня 2023 р. в рамках роботи Центру розвитку компетентностей «Центру муніципальної економіки» та у ході вивчення навчальних дисциплін «Економіка міста» та «Основи економіки міста та урбаністики» відбулись презентації студентських проєктів студентами 2 та 3 курсів спеціальності Економіка «Проєкт для міста».

 В суворих воєнних умовах сучасного стану України студенти презентували проєкти, які пов’язані із післявоєнним відновленням України, покращенням умов для відпочинку мешканців міст. Більшість проєктів була зроблена для міста Києва. Студенти своїми проєктами бажали привернути увагу зацікавлених осіб до тих проблем, які існують зараз в місті Києві і які можна покращити.

Студентами 3 курсу Любов’ю Пашиніною, Дмитром Ожигановим та Валерієм Ющенко був представлений до розгляду та обговорення проєкт під назвою «Реабілітаційний центр для дітей постраждалих під час війни». Студентом 3 курсу Давидовим Михайлом представлений проєкт, який націлений на покращення вулиці Іллі Мечникова з точки зору можливості обладнання її для зручності людей з обмеженими можливостями «Інклюзивна реконструкція вулиці Мечникова».

Студенти 2 курсу також представили дуже цікаві і корисні для мешканців міста проєкти. Анастасія Балюра презентувала свою ідею «Зелені насадження та клумби в місті Києві». Крістіна Безлюдна презентувала ідею «Проєкт переобладнання парку та припаркової зони». Григор’єва Софія запропонувала обладнати «Собачий парк закритого типу у парку Партизанської слави». Анастасія Крещенко представила на обговорення проєкт «Проблема недостатньої кількості парковок в місті Києві». Марія Сичинська представила ідею переобладнання паркової зони в місті Києві «Сквер вільних людей». Вікторія Супрунюк презентувала ідею «Сонячні панелі на даху кожної багатоповерхівки». Гліб Феоктістов запропонував «Проєкт інновацій міста». Ярослав Ніколаєнко презентував проєкт «Створення онлайн платформи для взаємодії між інвесторами та проєкт-мейкерами».

По завершенню презентації студентських проєктів з підсумковим словом виступила гаран ОПП «Економіка міста. Урбаністика» Жукова Юлія Миколаївна. Вона подякувала студентам за сміливі та оригінальні ідеї їх проєктів, підтримала їхню ініціативу щодо удосконалення зон відпочинку міста та вирішення інших нагальних для містян проблем. Наголосила на необхідності докладати зусиль у післявоєнній відбудові міст України.

Щиро дякуємо нашим студентам за змістовні проєкти, за участь в обговоренні, за наполегливість у підготовці до презентації своїх робіт.

Разом до перемоги!