Публічна лекція професора Ушенко Наталі на тему «Міграція та зайнятість» в рамках проведення Літньої економічної школи – 2023

У підсумку проведення Літньої економічної школи «Україна і ЄС: кандидатський статус і перспективи євроінтеграції» доктор економічних наук, професор Ушенко Наталя провела лекцію на тему «Міграція та зайнятість». Матеріали є результатом власних наукових досліджень, оскільки сфера наукових інтересів лежить у площині – людський капітал та глобальні процеси інтелектуалізації, соціальні аспекти макроекономічного розвитку, підприємництво та бізнес-процеси, бізнес-медіація.

При висвітленні змісту матеріалів було першочергово акцентувано увагу на останніх тенденціях міграційних процесів в останні роки та особливостях функціонування ринку праці в умовах війни. Матеріал був насичений  статистичними даними та сучасними концепціями подолання наявних проблем, які стали новими викликами для українців, прогнозів від міжнародних інституцій. Суттєву увагу приділили hard-  та soft skills у контексті Європейського року навичок.  Зворотній зв'язок від слухачів дозволяє стверджувати про актуальність людиноцентричного підходу та суспільний запит до  соціальних потреб, їх проекцію на євроінтеграційний контекст питання.