Гостьова лекція директора консалтингової компанії KSP Strategie Володимира Панченко

26.10.2023 року в рамках вивчення дисципліни «Міжнародний бізнес» для здобувачів другого (магістерського) рівня освітньої програми «Міжнародна економіка» відбувала гостьова лекція.

Запрошений гість – Панченко Володимир, директор консалтингової компанії KSP Strategies, ключовими напрямками діяльності якої є розробка і впровадження рішень і проектів для муніципалітетів і регіонів, надання послуг із залучення капіталу, структурування і реалізації інфраструктурних та інноваційних проектів, створення та управління спеціальними режимами господарювання.

Мета заходу – ознайомити здобувачів з «родзинками» стратегічного планування в міжнародному бізнесі, а також поділитися практичним досвідом розробки стратегічного плану та бізнес-цілей компанії. Особливу увагу приділено складовим стратегії, що формують її базис: мета, візія, цінності та стратегічні цілі компанії; детально розглянуто 4-етапний підхід до розробки стратегії; проаналізовано 5 основних принципів стратегічного планування та особливості використання методів аналізу SWOP, PEST і 5 сил Портера. Після доповіді зустріч перейшла у більш жвавий режим «запитання-відповіді», здобувачі активно задавали питання, а гість обґрунтовано і змістовно відповідав на них!

Захід вийшов дуже цікавим і з теоретичної і практичної точки зору. Дякуємо Володимиру Панченку за активну участь у підготовці майбутніх магістрів-міжнародників!