Заняття в Центрі Муніципальної економіки на тему «Економічний розвиток міст світу»

23 та 30 жовтня 2023 р. відбулись заняття зі студентами 1 курсу спеціальності 051 Економіка. Заняття проходило в центрі Муніципальної економіки в рамках викладання навчальної дисципліни «Університетські студії: вступ до спеціальності» (викладач: доктор економічних наук, професор Лойко Валерія Вікторівна).
Метою заняття було вивчення категоріально-понятійного концепту економіки міста та обговорення питання особливостей економічного розвитку міст світу під впливом урбаністичних тенденцій.
Студенти підготували доповіді за економічним розвитком тих міст світу, які їх зацікавили найбільше. Степаненко Денис розповів про економіку Варшави. Малашенко Дмитро розказав про економіку Нью-Йорка. Пархоменко Богдан розповів про економічну складову розвитку Лондона. Жданов Анатолій розповів про економіку та благоустрій Токіо. Кириленко Настя розповіла про економічний розвиток Дубаї. Величко Юлія розповідала про сучасний стан економіки Києва. Доброскок Емілія розповіла про економічний розвиток Франкфурта-на-Майні. Це місто надало прихисток Емілії у перші місяці війни в Україні. Єфремова Анастасія розповіла про економічний розвиток Дрездена. Постернак Ліза розповідала про економічний розвиток великих міст Франції. Назаренко Сергій розповів про економіку італійського міста Милан. Свириденко Дар’я розповіла про економічний розвиток Амстердама. Всі доповіді обговорювали. З’ясовували спільні та відмінні риси в економічному розвитку європейських та американських міст. Обговорювали перспективи розвитку міст України. Під час заняття навчилися виділяти економічні переваги та недоліки у розвитку міст. З’ясували вплив процесу глобалізації на розвиток міст світу та нерівномірність його прояву у різних регіонах планети.
Щиро дякуємо нашим студентам за цікаві доповіді, жваве обговорення питань економічного розвитку європейських, аменриканських та українських містах. Бажаємо набути нових компетентностей, знань та навичок у своїй спеціальності.
Разом до перемоги!