Дискусія за тематикою ринку праці майбутнього в Центрі основ управління

В 6 жовтня 2023 року в рамках практичної роботи студентів групи МОб-1-23-4.0д з дисципліни «Економіка праці та соціально-трудові відносини» в Центрі основ управління відбулася дискусія за тематикою ринку праці майбутнього, зокрема перспектив розвитку українського ринку праці у повоєнний період.
Студенти прослухали інтерв’ю експертів, зокрема заступника директора Інституту демографії та соціальних досліджень імені М. Птухи, Гладуна О., голови комітету сталого розвитку Федерації роботодавців України, Колєснікової О., заступниці міністра економіки Бережної Т. та ін. щодо демографічної кризи, поточного дефіциту робочої сили на українському ринку праці, та проблем, з якими зіштовхнеться Україна після закінчення війни.
Доцент кафедри управління, Акіліна О.В. ознайомила студентів з доповіддю Українського інституту майбутнього про візію світу майбутнього, сценарії розвитку України після завершення війни та основні запити ринку праці повоєнного періоду.
Після цього студенти представили результати роботи в мікрогрупах щодо самостійного ознайомлення із Звітом «Майбутнє ринку праці: протиборство тенденцій, які будуть формувати робоче середовище в 2030 році», Звітом OECD «Навички цифрового переходу: Оцінка останніх тенденцій із використанням великих даних», інформацією про п’ять ключових трендів, що формують новий світ праці.
Результатом дискусії стали відповіді на питання:
• праця майбутнього – якою вона буде?
• якими будуть економічні та управлінські професії майбутнього?
• які основні чинники визначають професії майбутнього?
• які головні кроки для того, аби через 20 років ми малу ту країну, за яку багато людей віддали своє життя.