Консультація-зустріч студентів групи ЕМУб-1-20-4.0д з виробничої практики

17 листопада 2023 року відбулась щотижнева консультація-зустріч студентів 4 курсу бакалаврату освітньої програми «Економіка міста. Урбаністика», які зараз проходять виробничу практику, з керівниками практики від Університету – професором Ушенко Наталею Валентинівною та доцентом Жуковою Юлією Миколаївною. На зустрічі обговорили хід проходження практики, її проміжні результати, враховуючи специфіку бази практики, визначились з індивідуальними завданнями.

Студенти прозвітували про свою роботу на практиці, адже баз велике розмаїття.

Так, Дмитро Ожиганов та Олександра Курочка проходять практику у Департаменті промисловості та розвитку підприємництва виконавчого органу Київської міської ради (Київської міської військової адміністрації). На протязі двох тижнів практики, були залучені у таких заходах, як ознайомлення з положенням про права та функції відділу департаменту, опрацювання та оформлення документації  щодо пошкодженого чи знищеного внаслідок війни майна підприємств в місті Києва, її систематизації та подання у формі, якої вимагає Міністерство економіки України. 16 листопада практиканти мали змогу прийняти участь у презентації каталогу «Експортери міста Києва 2023», який проходи у центрі комунікацій, де були присутні багато керівників та начальників відділів РВА, а також відомих підприємств-експортерів, зокрема ПрАТ «Оболонь». Це важливий крок у професійному розвитку, де студенти випускного курсу здобувають практичні навички та використовують знання, отримані на заняттях в Університеті Грінченка.

Коваль Віка проходить практику на базі ТОВ «Уберем». За цей час Віка провела аналіз економічних показників компанії, цікавилася розробкою стратегій оптимізації витрат, управлінням фінансовим плануванням та прогнозуванням бюджету, вже проаналізувала фінансовий облік введення журналів доходів та витрат.

Матюк Таня практикується у «Новгород-сіверській районній спілці споживчих товариств».  Таня вже зробила облік витрат бази практики, а саме зафіксовано всі витрати за асортиментом, обладнання, оплату праці, щоб визначити витрати пекарні. Проаналізувала фінансові звіти за останні роки. Також навчилась розраховувати податки та відправляти фінансові звіти в Державну податкову службу України.

Бажаємо нашим студентам успіхів та плідної співпраці в практичному професійному середовищі!