Участь представників кафедри управління Ільїч Л.М. та Акіліної О.В. у IV Міжнародному форумі

Професорка кафедри управління, Ільїч Л.М., та доцентка кафедри управління, Акіліна О.В., 16 листопада 2023 року відвідали IV Міжнародний форум «Людський капітал: навички для майбутнього». Метою форуму було сприяння інноваційному розвитку національної економіки та інтеграції України у загальноєвропейський простір. На Форумі було визначено пріоритети вектору руху системи кваліфікацій, спрямованих на забезпечення ринку праці сучасними навичками та компетенціями. Першу сесію Форуму було присвячено питанням формування єдиного кваліфікаційного простору, зокрема, озвучено останні новини щодо політики кваліфікацій в ЄС, досвід Швеції та Латвії щодо їх входження в європейську кваліфікаційну рамку. У наступних сесіях було обговорено питання професійних стандартів та питання кваліфікації у сфері безпеки та оборони.

Найбільш дотичною до наукових досліджень кафедри була Вступна сесія Форуму, де спікерами виступили Сергій Бабак, Голова комітету ВРУ з питань науки та освіти; Урсула Ренольд, професорка освітніх систем у Швейцарський вищій технічній школі Цюриха; Тетяна Бережна, заступниця міністра економіки України; Валерія Іонан, заступниця міністра цифрової трансформації України з питань європейської інтеграції; Руслан Іллічов, генеральний директор ФРУ; та Олександр Шубін, заступник голови ФПУ.

Наскрізною ідеєю, яка пройшла через усі доповіді, була ідея того, що в результаті цифрової трансформації відбувається перехід від «жорстких» до «м’яких» навичок. Саме наявність у працівників «м’яких» навичок допоможе їм вижити в «цунамі трансформації». Отже, кафедра управління обрала правильний напрям оновлення своїх освітніх програм щодо посилення формування у здобувачів освіти «м’яких» навичок, зокрема шляхом впровадження результатів реалізації проєкту «Миротворча освіта заради консолідованої та людиноцентричної Європи» (Jean Monnet, 101094420 — PeaECH — ERASMUS-JMO-2022-HEI-TCH-RSCH-UA-IBA).