Бізнес вебінар Генрі Штеренберга – Founder &amp_ CEO of EoTU Inc, Honorary president of World Trade Center Kyiv

24 січня 2024 року за ініціативи кафедри міжнародної економіки відбувся бізнес вебінар у онлайн форматі з Founder & CEO of EoTU Inc (Economy of Trust Ukraine Inc), Honorary president of World Trade Center Kyiv – Генрі Штеренбергом.

Співробітники та здобувачі Факультету економіки та управління Київського столичного університету імені Бориса Грінченка отримали унікальну можливість ознайомитися з інноваційною стратегією відновлення та розбудови української економіки «Альтернативна економічна система України з муніципалітетом у центрі та локальний бізнес як драйвер економічного зростання», розроблену спільно EoTU Inc, UMEDA (Українська агенція муніципального економічного розвитку) та Mayor`s Club (Клуб мерів).

Візія,  запропонована в рамках даної стратегії, передбачає рух до абсолютно нової України, що є економічним союзом проактивних муніципалітетів. Децентралізація, діджиталізація, співпраця місцевої влади та бізнесу, залучення іноземних інвестицій у розвиток сучасних регіональних індустріальних парків повинні закласти фундамент для повоєнної відбудови та економічного зростання української держави.  

На сьогодні EoTU Inc, UMEDA та Mayor`s Club презентують успішний кейс фасилітації співробітницва місцевих громад, бізнесових лідерів та іноземних інвесторів, про що свідчить утворення 15 економічних союзів, які включають 63 муніципалітети та представляють майже 2 мільйони людей.

Особливу цікавіть у здобувачів викликали проекти стартапів у галузі урбаністики  - «Розумні ліхтарі», «NESA» (New Era Sports and Academics), Freedom City.

Під час сесії «Q&A» учасники вебінару прийшли до важливої думки, що успішна реалізація стратегії економічного зростання неможлива без якісного оновлення владної та бізнесової еліти. Кафедра міжнародної економіки із гордістю долучиться до цього процесу, виховуючи нове покоління економістів.

Дякуємо усім учасникам заходу, далі буде !