Uni-Biz Bridge – world café: «Сучасний студент: навички, вміння та знання»

29 лютого 2024 року доцент кафедри управління О.В. Акіліна успішно пройшла відбір серед представників академічної спільноти та долучилася до Uni-Biz Bridge world café, організованого UGEN в рамках всеукраїнського проекту «Uni-Biz Bridge». Тема заходу: «Сучасний студент: навички, вміння та знання».

Uni-Biz Bridge – це всеукраїнський проект, що поєднує кращих викладачів та представників бізнесу для обговорення актуальних питань освіти. Цього разу захід зібрав учасників з таких компаній, як SoftServe, Deloitte, Генезис, KPMG, Хлібпром, PwC, EY.

Метод «Світове кафе»  є інноваційною фасилітаційною технікою, яка дає можливість для невимушеного обміну думками та прийняття важливих рішень. Команди викладачів разом з представниками компаній-роботодавців обговорили наявний стан освіти, а головне – визначили портрет сучасного студента. Зокрема, було зроблено наступні висновки:

  • ЗВО має забезпечувати теоретичну та практичну підготовку (60/40%), а компанія-роботодавець – практичну та теоретичну підготовку (80/20%). Тільки у співпраці може бути висококваліфікований фахівець.
  • Головне у навчанні – мотивація. Тому важливо залучати та зацікавлювати студентів актуальними темами.
  • Формат дуальної освіти, поширений в Європі, впливає на наповнення освітньої програми. Наявність реальних практик на підприємствах удосконалює освітній процес.
  • Сучасний студент отримує від навчання задоволення, вміє відпочивати та показує гарні результати.
  • Основні навички сучасного студента: цифрові навички, робота з інформацією, тайм менеджмент, критичне мислення, навчання протягом життя, соціально-емоційні навички, пошук та аналіз інформації, гнучкість та адаптивність.

Участь у таких заходах дає можливість дослідити інтереси стейкхолдерів та удосконалювати освітні програми кафедри управління, роблячи їх максимально актуальними та відповідними до потреб ринку праці.