Засідання Наукового товариства студентів, аспірантів і молодих вчених від 21 березня 2024 р.

21 березня 2024 р. відбулося засідання Наукового товариства студентів, аспірантів і молодих вчених Факультету економіки та управління. Голова Наукового товариства ФЕУ В.В. Лемешко висвітлила План наукових заходів студентів, аспірантів та молодих вчених ФЕУ на 2024 р., окреслила організаційні аспекти на найближчу перспективу. Декан ФЕУ, доктор педагогічних наук, професор В.В. Осадчий підтримав наукові ініціативи членів НТ.

Завідувач кафедри управління, доктор наук з державного управління О.В. Марухленко запросила членів НТ до участі у Науково-практичному форумі «Сталий економічний розвиток міста Києва», проведення якого заплановано кафедрою управління на квітень 2024 р. Зазначила, що захід спрямовується на сприяння взаємодії між науковцями, урядовцями, представниками бізнесу та міськими органами управління для спільного вирішення проблем розвитку міста та пошуку шляхів покращення економічного стану Києва на довгострокову перспективу.

Заступник декана з наукової роботи ФЕУ, доктор наук з державного управління, доцент К.А. Рябець провела науково-практичний семінар на тему: «Особливості реалізації норма авторського права». Були підняті такі питання, як: поняття, джерела та принципи авторського права; об’єктно-суб’єктна складова авторського права; строк чинності авторського права; захист авторського права і суміжних прав.

Особлива увага була приділена визначенню місця об’єктів авторського права у структурі інтелектуальної власності. Окреслено етапи реєстрації авторського права, а також її позитивні аспекти. Зокрема, що реєстрація є додатковим юридичним доказом про володіння авторськими правами на конкретний твір, що може виявитися корисним у випадках розгляду судових справ чи спорів щодо авторських прав.

Дякуємо учасникам засідання за активну участь! Миру усім!