Відбувся онлайн захід з питань дотримання академічної доброчесності

07.10.2022 року д.н.держ.упр., доцентом, заступником декана ФЕУ з наукової роботи Рябець Катериною Анатоліївною був проведений онлайн-семінар «Сутнісні особливості академічної доброчесності у ВНЗ» для студентів 1 курсу спеціальності 051 «Економіка». За мету семінару було визначено надання знань щодо змісту та видів академічної доброчесності, підґрунтя її дотримання, застосування академічної відповідальності.

Катерина Анатоліївна зосередила увагу студентів на тому, що повага до навчання починається саме з академічної доброчесності. Дотримання останньої має довгострокові наслідки в навчанні протягом усього життя.

Під час заходу лектор наголосила на основних вимогах щодо дотримання академічної доброчесності. Значний інтерес викликали викладені під час проведення заходу питання щодо технічної можливості перевірки наукових робіт на плагіат.

Насамкінець студенти мали можливість ознайомитися із санкціями академічної відповідальності.

За результатами отриманих знань під час семінару було сформульовано загальний висновок щодо необхідності дотримання вимог законодавства про академічну доброчесність, що дозволить: по-перше, не порушувати авторське право; по-друге, розвинути власні аналітичні здібності; по-третє, забезпечити доброчесність протягом усього професійного життя.

Бажаємо студентам свідомо підходити до виконання вимог щодо академічної доброчесності!

Миру усім!

КСУБГ, Київський столичний університет імені Бориса Грінченка ФЕУ, факультет економіки та управління.