Міжкафедральний семінар «Сталий розвиток та соціальні інновації»

09.05.2024 року о 13:00 відбувся міжкафедральний семінар на тему "Сталий розвиток та соціальні інновації" за результатами участі викладача кафедри міжнародної економіки Факультету економіки та управління Київського столичного університету імені Бориса Грінченка Никонюк Катерини Олегівни в Міжнародній весняній школі в рамках проєкту "AMU Summer Schools 2.0" (21-27.04.2024), організованої Університетом імені Адама Міцкевича, Познань.

Мета семінару: поглибити знання щодо цілей сталого розвитку ООН (Sustainable Development Goals – SDG) та механізмів їх імплементації в науковий та освітній процес сучасного закладу вищої освіти.

В рамках проведення міжкафедрального семінару були розглянуті наступні питання:

 - Проєкт "AMU Summer Schools 2.0»:  Міжнародна літня школа «Sustainable development and Social innovations»  ", мета та зміст програми.

 - Університет імені Адама Міцкевича на мапі Європейського освітнього простору.

 - Ідея сталого розвитку.

 - Імплементація цілей сталого розвитку в науковий та освітній процес університету, поняття «Залучений Університет».

 -  Шлях соціальних інновацій в університетському середовищі.

Велику увагу під час проведення міжкафедрального семінару приділили розгляду реальних кейсів, що сприяло засвоєнню матеріалу та напрацюванню практичних навичок реалізації соціальних інновацій в освіті.

За результатами міжкафедрального семінару можна зробити висновки про те, що міжнародна академічна мобільність забезпечує безперервне підвищення якості освіти. В свою чергу поглиблене вивчення цілей сталого розвитку та їх імплементація в освітній та науковий процес сприятимуть формуванню ролі Університету, як флагмана позитивних суспільних та економічних змін.